Dapatkan contoh rancangan perniagaan / kertas kerja cyber cafe di sini.


Comments

  1. 1
    Jamil // January 16th, 2009 pada 4:20 am

    Penjimatan Kos dan Modal Untuk CyberCafe atau Pejabat.
    (Teknologi Baru IT) – Penjimatan Kos Operasi Untuk CC.
    Sesiapa ingin buka CC atau menyerupai CC, saya ada satu software yg boleh jimatkan Kos. Software ini boleh kongsi 1CPU dengan 8 Monitor (5 CPU = 40 LCD).Ianya amat sesuai untuk Internet dan Office work. Untuk Games, tak semua ‘high end games’ boleh running guna software ni, jadi tidak digalakkan untuk Games. (kecuali Internet Games atau low end games).
    Saya telah cuba dan pasang di CC saya di kawasan Selayang memang menjimatkan. Untuk 16 Monitor, anda perlu sediakan 2 atau 3 CPU sahaja. Ianya hanya memerlukan sedikit technical knowledge, (Jika anda boleh pasang dan Install 1 set PC sendiri, maka anda boleh handle software ini. )

    ” This software turns 1 computer into up to 8 fully independent computer workstations,using ONLY standard monitors, keyboards and mice. it works with standard hardware. User experience is the same as with a standard WindowsXP Pro PC. ”
    Minimum Spec – (1CPU – 2 Monitor)
    CPU : Pentium 4 2.4 Ghz
    Standard VGA card with 2 head (GeForce @ Indivia)
    RAM : 512 Mb – (256MB untuk 1 Monitor)
    OS: Windows XP SP2
    Sesiapa berminat dan ingin mencuba dulu software ini (Trial version – 96 jam sahaja) ini boleh hubungi saya jamil_syukran@yahoo.com .

  2. 2
    Mohamad Mahmud // February 4th, 2009 pada 5:35 am

    Boleh saya tau software apa yang di gunakan. Saya boleh pasang sendiri komputersikit-sikit tu boleh lah…..

  3. 3
    martin edwin // March 12th, 2009 pada 4:35 am

    berapa coz yang perlu d gunakan

  4. 4
    shah // May 5th, 2009 pada 6:12 am

    dh berapa lame pkai software nie??
    xde problem ke software nie..menarik nie..

  5. 5
    sue // May 27th, 2009 pada 12:16 am

    sy bercadang nak buka cc tp sy tidak punya pengalamam dlm bidang ini.bole tolong sy berikan sedikit panduan bagaimana nakbuka buss ini…pls email sy @ 0123341987

  6. 6
    eddy // June 4th, 2009 pada 3:11 pm

    sue kalau nak guna khidmat nasihat boleh call saya 0194242021 free of charge…saya buka cc di kedah sungai petani

  7. 7
    Lie JB\Jay Bee // June 21st, 2009 pada 4:56 pm

    sy bercadang nak buka cc tp sy tidak punya pengalamam dlm bidang ini.bole tolong sy berikan sedikit panduan bagaimana nak buka buss ini…pls email sy @ 0123514336

  8. 8
    zaid // July 26th, 2009 pada 2:41 am

    hi semua, saye memang berminat untuk membuka cc tapi skg ni dalam proses menyiapkan kertas keje. so berkenaan software yang en jamil katakan tu memang bagus untuk penggunaa internet dah program yang ringan sahaja.. dapat menjimatkan kos. sebelumni saya pernah menggunakan cara mcm ni di office dulu..

  9. 9
    bella // August 11th, 2009 pada 1:09 am

    hi sume…saya berminat dalam perniagaan cc nie.x lame lg sye nak buka perniagaan cc di perak

  10. 10
    saeira // August 11th, 2009 pada 1:13 am

    berapa modal diperlukan utk memulakan perniagaan cc ni?????

  11. 11
    Eddy // August 12th, 2009 pada 9:12 am

    KAMI MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN SETUP CYBERCAFE BAGI ORG YANG INGIN MEMULAKAN PERNIAGAAN CYBERCAFE DAN JUGA KHIDMAT NASIHAT DAN JUGA MENYEDIAKAN PLAN RANCANGAN PERNIAGAAN UNTUK ( TEKUN ) ( MARA ) ( SIMEDEC ) ( IKHTIAR ) DAN SEBAGAINYA…CONTACT PERSON : 019-4242021 ( EDDY )

  12. 12
    rifaie90@gmail.com // August 19th, 2009 pada 7:10 am

    sy bercadang nak buka cc tp sy xde pengalamam dlm bidang ini.so bley tolong berikan sy sedikit panduan bagaimana nak buka buss ini… brape modal yg nk kene ade..? pls email sy @ 017-9135198, RIFAIE

  13. 13
    ali ikram // August 19th, 2009 pada 8:23 am

    salam boleh tolong bagi contoh rancangan perniagaan cc.saya berminat ingin menceburi bidang ini.

    terima kasih

  14. 14
    misz annie // August 25th, 2009 pada 5:40 am

    boleh tolng ajarkan cara nak wat rp untuk futsal. untuk projek sekolah nie.

  15. 15
    ezadyusoff // September 25th, 2009 pada 4:27 am

    sya bercadang nak buka cc tp sya xde pengalamam dlm bidang ini. boleh tolong berikan sya panduan bagaimana nak buka bussines ini… brape modal yg nk kene ade..dan bagaimna nk aply pinjaman? boleh email sya ezadyusoff@gmail.com 0134703062

  16. 16
    Eddy // October 12th, 2009 pada 6:47 am

    Bagi Sesiapa Yang Nak Khidmat Nasihat Atau Pengurusan Anda Boleh Hubungi Saya 019 – 4242021 ( Seluruh Malaysia )p/s : MELAYU SHJ!

  17. 17
    Eddy // October 12th, 2009 pada 6:50 am

    modal nak buka cc ni bergantung pada korang jugak..berapa budget korang…korang kena amik kira kos wyring,networking, jenis networking dan system billing untuk cybercafe..speed connection..online game…dan banyak lagi aspek lain..bukan hanya pada computer ja…mcm mcm lagi….suggestion kalau nak buka cc ni elok pakai pc baru… system billing dan server game mcm “MoLiCafe” ok jugak..dan setup server pakai uBuntu Osx

  18. 18
    Eddy // October 12th, 2009 pada 6:52 am

    Untuk Wyring Dan Networking kenalah org yang pandai buat kedua2nya sekali..coz kalau amik wyring org lain..nanti penat korang nak bayar double pulak kat org nak buat networking..coz networking dan wyring cc ni lain sket…lain mcm mana? hanya diorg yg tahu apa yg lain… p/s : networking dula baru buat wyring

  19. 19
    Burhan // November 4th, 2009 pada 1:40 pm

    sya bercadang nak buka cc tp sya xde pengalamam dlm bidang ini. boleh tolong berikan sya panduan bagaimana nak buka bussines ini… brape modal yg nk kene ade..dan bagaimna nk aply pinjaman? boleh email saya Cruel_Chin@yaho.com

  20. 20
    Eddy // November 6th, 2009 pada 2:08 pm

    nak buka cc ni kena tgk cc yg mcm mana korang nak buka..untuk gaming ke..surfing ke..budget pc 2nd ke..new semua kena amik kira…oklah apa2 hal korang sms la aku..0194242021 insyallah aku boleh tolong beri nasihat setakat mana aku termampu

  21. 21
    beskot // November 8th, 2009 pada 12:26 pm

    emmmm…. kalau guna software nie masa surfing nanti speed dia macam mana?????? still cam biasa atau slow sikit?????

  22. 22
    Eddy // November 10th, 2009 pada 5:26 pm

    speed dia ok..takde masalah…apa apa hal berminat call aku 019 4242021 speed bergantung pada RAM PC awak..grafik card…untuk lebih selamat jangan buat banyak workstation 1CPU untuk 2 – 3 user dah save cost

  23. 23
    asid // November 14th, 2009 pada 8:02 am

    eddy apa maksud,,, 1cpu untuk 2-3 user.. boleh email…

  24. 24
    Eddy // November 16th, 2009 pada 4:18 pm

    ha itu rahsia la….

  25. 25
    sid // November 19th, 2009 pada 3:14 pm

    sy berancang nk bukak cc..tp just 6 com sje..
    ble bg pandgn/nasihat x..nk bukak nie sbg nk poket money sje..bpak sy ada cm kedai yg amat sesuai tuk bukak cc. dr segi buget sy mmg xde la sgt..tp rancang nk mintak tolong dr sedara mara/kwn berkenaan budget..coz dorang mmg support org nk berbisness..buget bpe ye tuk cm sy rancang rasanye..

  26. 26
    Eddy // November 20th, 2009 pada 12:14 pm

    sid…kalau ada ym add saya dajey@yahoo.com..or call saya 0194242021 atau 0192551219 insyallah kalau kena time awak call nsaya free ok lah..saya free dlm pukul 9malam

  27. 27
    elly // November 26th, 2009 pada 7:44 am

    1cpu =2 or 3 monitor
    jadi macam mana pulak dengan mouse,keyboard,speaker?
    kongsi jugak ker?

  28. 28
    Eddy // November 27th, 2009 pada 7:57 pm

    tak mouse dan keybord tak kongsi..masing2 guna la…

  29. 29
    zoor // December 1st, 2009 pada 2:07 pm

    sy cuma nak tanya tak salah ke software yang awak promote tu… nanti tak pepasal ju awak ke dalam.

  30. 30
    Eddy // December 2nd, 2009 pada 11:06 am

    Ada jgak org mcm ni ye?nak salah apanya kalau ada lesen?cuba tgk salah yg mcm mana?setiap software ada key dan dealer

  31. 31
    Eddy // December 10th, 2009 pada 11:35 am

    Assalamualaikum…Promosi Untuk COmputer 2nd Bagi Org Yang Nak Buka CyberCafe…Untuk Peringkat Permulaan…1SET RM850 Intel Pentium D 2.5GHZ + LCD call saya kalau berminat 019-4242021 atau 019-2551219

  32. 32
    ana_ganu // December 12th, 2009 pada 5:01 am

    a’kum, sy berminat nak bukak cc dn kedai pon dh ade tp x tau cmne nk start, psl networking tu tau la sket2..boleh en. eddy bgtau kos utk software tu x?

  33. 33
    ana_ganu // December 12th, 2009 pada 5:04 am

    pls email sy klau ade ape2 quot yg berkenaan di lutadiays@yahoo.co.uk, timekasih!

  34. 34
    Eddy // December 12th, 2009 pada 2:25 pm

    Ha Kalau Sapa2 Ada YM ( Yahoo Messenger ) Boleh Add Saya… dajey@yahoo.com

  35. 35
    shah // December 21st, 2009 pada 8:52 am

    sy nk buka bisness ne..
    bleh bg cadangan jenis pc pe y bgus..
    lau bleh nk ikut kehendak pengguna gak..

  36. 36
    Eddy // December 24th, 2009 pada 8:42 am

    Shah…awk nak buka untuk surfing ke gaming? kalau untuk surfing guna biasa sudah la..kalau gaming pakai la AMD..apa pun buat mengikut kos yg termampu…kalau nak buka cc untuk game dan surfing paling sikit pc dlm 25 pc ke atas

  37. 37
    Johnny Yap // January 7th, 2010 pada 9:02 am

    we provide the following services.
    1) linux based diskless for cyber cafes

    2) cyber cafe link cyber cafe

  38. 38
    ella // February 4th, 2010 pada 10:02 am

    salam..en eddy saya berminat nak buka cc tapi tak tahu mcm mana nak mula..nanti saya akan call en eddy

  39. 39
    Eddy // February 5th, 2010 pada 4:24 pm

    Salam…Saya Tak Berapa nak online YM skrg ni…korang boleh sms or call saya 0192551219 insyallah saya bantu…yg mana nak guna khidmat saya pun boleh…buat masa skrg ni saya berada di kajang..tgh setup 1 cc..so sesiapa yg ada area sini boleh la kalau nak jumpa dan belajar…

  40. 40
    Eddy // February 5th, 2010 pada 4:27 pm

    NEWS!!! untuk sesiapa yg nak buka cc sila buka dgn segera..coz lesen untuk internet cafe akan dibekukan..so dah x boleh dah nak buka kedai internet lepas ni…dan pc pun skrg dah murah…untuk lowest budget…fo standrd surfing and gaming…just call if u need my advise or my service…

  41. 41
    Zul // February 6th, 2010 pada 6:16 pm

    Sallam…..Saya ada CC d kg..tak banyak 10 pc jer ….saya ingin meminta pendapat tentang OS XP pro original. Maksud saya tentang harga. En Addy ada sediakan tak OS original atau ada OS yg special untuk CC shj.

  42. 42
    akitaluva_atika // February 8th, 2010 pada 1:10 pm

    leh x sy nak tau modal untuk buka cc, sy amat berminat la dengan busness ini tolong imilkan kepada saya tentang cara dan tindakan yang saya perlu lakukan…

  43. 43
    Eddy // February 8th, 2010 pada 4:50 pm

    akitaluva_atika awak boleh sms saya…dan satu lagi nak email mcm mana kalau email x kasi ? huhuhuh sila bagi detail pengenalan yg betul…call me if u need help 0192551219 dan zul boleh call saya kalau nak tanya fasal windows xp pro licens

  44. 44
    ayzed // February 16th, 2010 pada 9:49 am

    salam.. saya pun berminat nak bukak cc nie n sekali dengan wat kelas komputer skali…
    cuma nak mintak pendapat en eddy la… software yang en eddy promote tu okay ke.. brape cost dia.. camne plak ngan billing software.. brape cost dia… nanti kalau ada info… email saya ye.. tq : azed77@yahoo.com

  45. 45
    Eddy // February 20th, 2010 pada 9:05 pm

    call or sms saya 0192551219

  46. 46
    Eddy // March 2nd, 2010 pada 7:35 pm

    Salam…kepada rakan2 semua…saya jrg on YM…so just misscall or sms i will call u back…or just call me….

  47. 47
    zul // March 4th, 2010 pada 12:22 pm

    akm eddy…..kos untuk sediakan pc 10 biji brape(5 pc for gaming n 5 pc sufing spec)..kos terendah??jika awk tlg setup.if u mind to come phg

  48. 48
    ena // March 5th, 2010 pada 9:21 am

    Guys.. if u have any problem psl CC or rely want to set up cc n run business CC.. u all boleh call Eddy utk assistant n consultant.. I learn lot from him.. he rely good in his job n master in what he did.. Dato’ pun satisfied ngn keje dia.. i dah tgk CC yg dia setup.. wyring, networking suma canteek.. dia punya budget pun reasonable.. not very expensive.. ok la utk kta yg bru nk blajar bukak bisness..

  49. 49
    shawn // March 9th, 2010 pada 8:42 am

    salam eddy, blh kta set satu appointment utk kta perbincangkan cara2 nk buka cyber cafe…0133399926

  50. 50
    ROZILAWATI MOHD BAKIRI // March 9th, 2010 pada 1:43 pm

    sy bercadang nak buka cc tp sy xde pengalamam dlm bidang ini.so bley tolong berikan sy sedikit panduan bagaimana nak buka buss ini… brape modal yg nk kene ade..? pls email ..

  51. 51
    Eddy // March 10th, 2010 pada 8:12 am

    ROZILAWATI MOHD BAKIRI untuk keterangan lanjut awk boleh call or sms saya or YM saya… dajey@yahoo.com / 0192551219 / 0194242021 or 0126950496

  52. 52
    Eddy // March 10th, 2010 pada 8:17 am

    alahai ena…dah nama kerja..mmg la mcm tu…buat yg terbaik untuk kastemer…kepuasan pelanggan yg penting…thanks sebab promote i…

  53. 53
    Eddy // March 10th, 2010 pada 8:18 am

    zul can u please call or sms me…how i go to pahang if i dun have any contact… heheheh

  54. 54
    zul // March 13th, 2010 pada 3:10 am

    pakai email ok?wwtp85@yahoo.com……….if u mind can u sent the budget to this email..

  55. 55
    Eddy // March 13th, 2010 pada 6:23 am

    Boleh SMS tak? terus saya call

  56. 56
    Eddy // March 13th, 2010 pada 5:48 pm

    kalau on call senang nak discuss kalau boleh sms my number and i will call u back asap! or just leave ur hp number here…

  57. 57
    Eddy // March 13th, 2010 pada 6:01 pm

    en zul saya dah email kan

  58. 58
    zul // March 14th, 2010 pada 5:47 am

    dah dpt email.terima kasih.xde lg murah ke?sebab nak buka kat kg je.total en eddy charge brape untuk kos 10 biji pc siap complete untuk running cc(estimated je)?loan senang lulus ke utk bt cc.tenkiu

  59. 59
    herier // March 14th, 2010 pada 2:49 pm

    kalau nak software cc management guna je.. handycafe.com free je tak yah byr….

  60. 60
    Eddy // March 14th, 2010 pada 3:16 pm

    handycafe mmg free tapi biasa la benda free tak semua system yg diprovidekan support tgk mcm MOL yg free dan Mol yg beli banyak function siap dgn MoLiCafe Game Sytem

  61. 61
    Eddy // March 14th, 2010 pada 3:18 pm

    tu bincang via call bab kos upah..mcm pc tu ada lagi murah ikut budget oklah..slamat mencuba..susah kalau kita tak berbual..better u go kedai tanya diorg

  62. 62
    yana // March 22nd, 2010 pada 6:15 pm

    kawan sy nk bukak cc kt terengganu with his friend…tp skng tgh nk mntak loan bank..de x cth2 kertas keje yg boleh dia refer sbb sy pn xde pengalaman dlm nk buka cc ni..pls help him…coz he need by end of this month proposal 2…

  63. 63
    Eddy // April 1st, 2010 pada 5:24 am

    yana…boleh upah org…beli jer..nak beli saya ada jual..boleh call saya

  64. 64
    azwan // April 1st, 2010 pada 6:25 pm

    sya bercadang nak buka cc tp sya xde pengalamam dlm bidang ini. boleh tolong berikan sya panduan bagaimana nak buka bussines ini… brape modal yg nk kene ade..dan bagaimna nk aply pinjaman? boleh email saya azwans_83@yaho.com

  65. 65
    azwan // April 1st, 2010 pada 6:40 pm

    sya bercadang nak buka cc tp sya xde pengalamam dlm bidang ini. boleh tolong berikan sya panduan bagaimana nak buka bussines ini… brape modal yg nk kene ade..dan bagaimna nk aply pinjaman? boleh email saya azwans_83@yahoo.com

  66. 66
    Eddy // April 7th, 2010 pada 10:12 am

    azwan awk boleh call saya.. 0192551219

  67. 67
    brian ken // April 20th, 2010 pada 2:59 pm

    hi..saya nak bercadang nak buka cc di kota kinabalu,di suria sabah tapi saya tak ada pengalaman untuk membuka cc.boleh sesiapa beri saya sedikit panduan…untuk saya

    terima kasih

    ps:kalau ada sesiapa nak memberi saya jawapan.sila add saya di facebook.name saya brian ken.

  68. 68
    momochick // April 21st, 2010 pada 8:24 pm

    salam bro edy.. bro ckp lesen cc akan dibekukan? bile tu? location bro area mane? sng2 nnt kite jumpe sembang2..

  69. 69
    Eddy // April 24th, 2010 pada 8:04 am

    brian ken awak boleh call saya or sms 0192551219 kk area mana?

    momochick saya area kedah or kl awak kawasan mana? apa pun awak boleh call saya or sms

  70. 70
    faizal // April 27th, 2010 pada 7:06 am

    en eddy, da contoh proposal cyber cafe x? sy amat berminat nak buka cc nie, tlg email kat sy: mohdfaizalrudinmohamadnoor@yahoo.com.my

  71. 71
    afaizal // April 27th, 2010 pada 9:22 am

    hebat korang2 minat nak start bisnes.. saye sokong 100%
    saya pun baru jer start bisnes butik..

    btw just nak share in case sesape nak info pasal pembiayaan utk bisnes.. boleh tgk sini.. http://bit.ly/govgrant

    byk gov grant available utk start bisnes.. dan juga loan.

    p/s : boleh gak dpt extra income sambil process start bisnes..

  72. 72
    khai // April 28th, 2010 pada 2:48 am

    salam bro eddy. saya dah bukak cc dgn 9 komputer di Batu Pahat. n berminat pasal software 1 pc = 2/3 user tu. berpa harga dan mcmana caranya? tq my email aks.4217@gmail.com

  73. 73
    pakron // April 30th, 2010 pada 1:20 am

    hai sape2 yang sudi ajar cam ane nak bkak CC…email kat saya pakron_0996@yahoo.com.my

  74. 74
    Eddy // April 30th, 2010 pada 10:32 am

    salam…saya dah sediakan no talipon untuk dihubungi…pls call if nak tahu lebih lanjut

  75. 75
    Ayen // May 2nd, 2010 pada 10:24 am

    Hi Eddy,
    your CC kat Sg Petani kat mana? I plan to visit your CC, thanks.

  76. 76
    eg // May 4th, 2010 pada 4:38 pm

    ellow eddy

    sy berminat tuk bkak cc

    nk tau lbh lnjut ttng kertas kerja,cara2 nk bkak,loan…

    ley x terang kt sy

    nie email sy saka@kun@hotmail.com

  77. 77
    mizie // May 6th, 2010 pada 3:16 am

    ellow eddy

    sy pun berminat buka cyber cafe..

    saya nk buka di kuala terengganu..

    bleh saya taw lebih lanjut?kertas kerja,cara2 nk buka,loan(saya xde budget),n software yg 1 cpu = 5 monitor tu…

    nie email saya tarmizi85@yahoo.com

  78. 78
    Eddy // May 6th, 2010 pada 11:26 am

    mizie : boleh call or sms saya 0192282021 ( kepada semua kawan2 saya dah tukar no hp..hp ilang but still guna 2021) eg : awak pun sama kalau nak explain melalui email susah better mulut ke telinga

  79. 79
    mohd nas // May 8th, 2010 pada 6:28 pm

    bleh saya taw lebih lanjut?kertas kerja,cara2 nk buka,loan nk buat mcm mna..
    perkara pertama yg perlu sya lakukan..

  80. 80
    Eddy // May 9th, 2010 pada 6:18 am

    salam mohd nas..perkara pertama kita kena ada modal permulaan

  81. 81
    fahizatul // May 17th, 2010 pada 2:05 pm

    sye ingin m’bke c’c d tmpt sy..tp sye perlu kn kertas kerja..bagaimana?????????????//////

  82. 82
    Eddy // May 18th, 2010 pada 3:01 pm

    kalau nak kertas kerja buat sendiri atau beli..kalau berminat sila hubungi saya or sms

  83. 83
    roslan rotan // May 24th, 2010 pada 7:45 am

    salam, sy nk tau lebih lanjut psal software en eddy yg 1cpu = 5 monitor tu..software tu free ke? bleh x emelkn sy maklumat pasal software tu, sy berminat ler..matle_weezer@yahoo.com

  84. 84
    MAN // June 7th, 2010 pada 3:19 am

    A’Kum smua…Saya dah buka CC..Kalau sapa2 nak mulakan perniagaan ni saya boleh tolong dan beri panduan…saya pada mula dulu pun bermula dengan buget minima…boleh lah saya gi tau step2 dan software yang perlu..BERSAMA KITA TERUS MAJU…man_tiara64@yahoo.com

  85. 85
    FITRI // June 23rd, 2010 pada 4:56 am

    saya niat nk buka kdai cyber boleh xajar saya cara kerja untuk buka kdai ni…saya harap ada yg sudi nak mengajar saya..call 0193681376

  86. 86
    Eddy // June 25th, 2010 pada 8:49 am

    Salam Fitri..Awak Boleh Call Or Sms saya 0192282021

  87. 87
    nas // July 4th, 2010 pada 5:47 pm

    sy merupakan pembekal pc @ laptop utk sesiapa yg nak memulakan perniagaan cc keci-kecilan.boleh bincang hg bergantung kpd kuantiti.pekej termasuk pemasangan di lokasi anda jika masih dalam kawasan…
    012-2255612

  88. 88
    mohd iskandar abd aziz // July 6th, 2010 pada 1:05 pm

    akum en eddy. saya mau buka CC di batu pahat, bole ka kita bagi anggaran kos utk 15 pc utk gaming dll..dan apa yg dperlukan lagi untuk mbuka CC ini,,

    boleh ka email ke putera_isha@yahoo.com.my

  89. 89
    faizal // July 11th, 2010 pada 5:38 pm

    salam..saya pun berminat tuk buka cc..masalahnya sy x berapa arif ngan mcmane untuk memulakan perniagaan,loan dan kos…hope leh bagi tunjuk ajar..email sunbosch10@yahoo.com

  90. 90
    rien // July 13th, 2010 pada 3:45 pm

    assalamualikum semua…. sy nak mintat pendapat dri korng semua… lgi pun sy sgt berminat nak buka bisnes cc nie… jd sy bercadang nak minta perndapat.. berapa kos permulaan… utk buka bisnes nie… n apa yg perlu d bt utk persediaan bisnes cc…. email me under_rock18@yahoo.com

  91. 91
    Hafiz // July 22nd, 2010 pada 4:45 am

    Salam En.Eddy, saya berminat mengetahui fungsi dan kos software CC En.Eddy dan brapa kos permulaan CC untuk 20 pc. Pada bln Febuari En.Eddy ada katakan lesen CC akan dibekukan, so skrg dah ok ke? tolong emelkan saya mengenai kos dan fungsi software tadi dan kos 20 pc juga kos sekiranya En.Eddy tolong setup di emel mivectr@yahoo.com Wsslm, terima kasih.

  92. 92
    miemedia // July 25th, 2010 pada 4:47 am

    Salam En.Eddy, saya pun berminat mengetahui fungsi dan kos software CC En.Eddy dan brapa kos permulaan CC untuk 5 pc. tolong emelkan saya mengenai kos dan fungsi software tadi dan kos 5 pc juga, sekiranya En.Eddy tolong setup di emel miemedia@yahoo.com.. Wsslm, terima kasih.

  93. 93
    hakim // July 27th, 2010 pada 5:59 am

    slam en.eddy sy dri trengganu,da 3 thun bkerja mkn gaji d cyber cafe..igat nk buka bisnes cyber sndiri.hrp bro eddy leh bg tunjuk ajar la skit dri A smpai Z..hehe..wslm..

  94. 94
    Eddy // July 27th, 2010 pada 6:20 pm

    Assalamualaikum…Kepada Rakan2 Yang Nak Tahu Lebih Lanjut Berkenaan CyberCafe Saya Berharap Anda Tinggalkan No Hp Rakan2 Sekian Untuk Saya Hubungi Or Rakan2 Sekian Boleh Hubungi Saya Di Talian 019 – 2282021.Bercakap Voice to Voice Adalah Lebih Mudah Dan rakan2 sekian pun senang faham…dan saya pun senang nak terangkan..

  95. 95
    herumi // August 18th, 2010 pada 6:33 am

    Salam.

    En. Eddy no phone en. eddy ni bleh pakai lagi ke x? xresponse pun. Saya nak dapatkan info lebih lanjut mengenai perniagaan CyberCafe, tq. Call/SMS saya 013-2816563.

  96. 96
    Eddy // August 18th, 2010 pada 3:09 pm

    Owh tadi batery habis..tadikan dah call 012 ? 2 2 nombor masih pakai..x kan buang or tukar..if tukar pun akan dimaklumkan dlm ni…

  97. 97
    syakirsonic // September 10th, 2010 pada 6:37 pm

    sy merupakan student poli.. sedang menyiapkn tugasan mengenai rp.. adew sesiapa yg boleh membantu sy dlm menyiapkn rp mengenai futsal x? atau adew sesiapa yg mempunyai rp mengenai futsal. tlg emailkn kepada sy di syark_ey@yahoo.com

  98. 98
    fazli // September 11th, 2010 pada 2:17 am

    Salam,en eddy….
    Selamat Hari Raya Aidilfitri…
    Sy nak bukak cc di gurun,kedah. Modal ada la sikit2..
    Masalahnya,sy x pandai langsung selok belok nak bukak perniagaan cc ni. Sy harap En Eddy dapat membantu sy.
    Ini email sy af_pesona@yahoo.com.my. Kalau En Eddy berada di sebelah utara nie,boleh la jumpa en eddy.Face to face lg mudah… Trima kasih en eddy

  99. 99
    fazli // September 11th, 2010 pada 2:54 am

    One more thing en eddy,cc en eddy dekat sungai petani tu kat mana..??

    Senang2,boleh sy pi usyar2…hhehe…

  100. 100
    Eddy // September 12th, 2010 pada 6:10 am

    CC saya di Sungai lalang….fazli pls call saya 0192282021

  101. 101
    akmal yusoff // September 17th, 2010 pada 1:50 pm

    Assalamualaikum en eddy…sy nak mintak pendapat kamu,lgi pun sy sgt berminat nak buka bisnes cc nie… jd sy bercadang nak minta perndapat.. berapa kos permulaan,loan dan kertas kerja utk buka bisnes nie… n apa yg perlu d bt utk persediaan bisnes cc

    ea_30cents@hotmail.com – akmal yusoff

  102. 102
    azriamirul // September 28th, 2010 pada 6:13 am

    salam..
    saya nk btanya,lesen utk mbuka cybercafe masih boleh minta ke?sebab dlm masa yg terdekat saya akan buka cafe d area teluk intan..kalu masih ada rezeki saya dalam bisnes cybercafe ni mmg saya akan buka..sape2 tolong jwb soalan saya ni yer…

    amir – 0175165481

  103. 103
    lynn // September 29th, 2010 pada 5:08 am

    sy cube call en eddy tp xdpat…urgent..plz respon

  104. 104
    mti tech // September 30th, 2010 pada 6:36 am

    azriamirul : sy baru buka CC. Lesen SSM xde masaalah, cuma Lesen Majlis dieorg da bekukan..sy skrg ni hampeh, da dkt 2 bulan x buka2 lg kedai, nk buka kedai takut majlis russ..skrg ni dlm proses nk jual balik komp2 ni, bt bisn ln plak

  105. 105
    Eddy // October 5th, 2010 pada 4:06 am

    Lynn ok je hp saya ni.. 019 2282021 / 0126950496 pelik lynn x dpt call..

  106. 106
    syz // October 8th, 2010 pada 4:25 am

    kepada yang memerlukan set komputer untuk cc..
    blh hubungi sy 0147746269
    kami bekalkan harga serendah rm400

    takumi.yako@gmail.com
    takumi_yako@yahoo.com.my

  107. 107
    Eddy // October 9th, 2010 pada 9:16 pm

    Salam mti tech…awak daerah mana? negeri mana? tak semua negeri dibekukan..lesen cybercafe skrg bukan under majlis perbandaran…lesen cybercafe & internet cafe dibawah majlis daerah..( pejabat daerah ) dan perlu suart sokongan ocpd ( SB ) IPD dikawasan untuk anda buka cc..coz masalah keselamatan sosial dan lesen internet cafe & cybercafe dibuka untuk bumiputera..diorg buat mcm tu sebab salah guna lesen buat mesin kuda..dan x ikut peraturan yg mengharamkan cermin gelap dan mcm2 lagi la..cuba try ke pejabat daerah…tq

  108. 108
    ajim // October 10th, 2010 pada 4:13 pm

    salam…kami ngah wat setup cc and lite cafe kat kedah..intrested nk tau..cz wat masa nie ngah nk finalize purchased ngan dell..34pc..ctk kt my e-mail,i’ll be waiting……tq.

  109. 109
    khairul // October 15th, 2010 pada 3:41 am

    salam. nk tanya mcm mana nk buat 1 windows key (ori) untuk multiple pc? ada org ckp kena pakai spec yang sama… tp setiap spec ader mac address yang berlainan.. tolong eh,,, terima kasih

  110. 110
    izan // October 19th, 2010 pada 1:12 am

    Salam, en eddy boleh share dgn sy details pasal perniagaan cc? anggaran kos utk setup (estimate 10 pc). and apa lagi byrn atau kos yang perlu ditanggung pengusaha? tolong email sy di iman_yap@yahoo.com
    Terima Kasih

  111. 111
    fazli // October 21st, 2010 pada 8:23 am

    salam,,,
    sy sekarang tengah setup cc dengan en.eddy ni..
    x siap lagi…
    networking belum buat..

  112. 112
    Eddy // October 23rd, 2010 pada 10:33 am

    Hish..Salam…payah email2….awat takdak credit ka nak call? sms? payah ceghita laghu neh…Tolong call email email payah.. 019-2282021 / 0126950496

  113. 113
    Eddy // October 23rd, 2010 pada 10:35 am

    khairul —->> salam. nk tanya mcm mana nk buat 1 windows key (ori) untuk multiple pc? ada org ckp kena pakai spec yang sama… tp setiap spec ader mac address yang berlainan.. tolong eh,,, terima kasih

    Eddy —–>> ko kena guna pc server…mana boleh buat mcm tu ja…banyak kos pc server…

  114. 114
    fazli // October 27th, 2010 pada 7:02 am

    dekat2 nak siap dah…..

  115. 115
    aiman // October 27th, 2010 pada 8:38 am

    berapa anggaran kos nak buka cc.saya dok kat perlis,mane nak dapat bekalan komputer dan peralatan yg berkaitan dgn cc.email kat saya haliatua@gmail.com

  116. 116
    izatul sakinah // October 29th, 2010 pada 2:09 am

    contoh kertas kerja cybercafe

  117. 117
    Eddy // October 30th, 2010 pada 2:45 am

    aiman..email2 susah..kalau nak tahu lebih lanjut sila call…izatul contoh ada kat atas saya dah buat…sila download

  118. 118
    shah // November 2nd, 2010 pada 4:57 am

    salam saya shah bru nak nak buat kertas kerja utk setup cyber cafe..so skrg sya tak paham care2 nak buat kertas kerja..ade sape boleh membantu..

  119. 119
    hafiz // November 2nd, 2010 pada 8:55 am

    saya berminat nak buka cc tp xtau nak cr kat mna software
    klu ada yg sudi sms o148366562

  120. 120
    sinmat // November 10th, 2010 pada 11:42 am

    saya sangat berminat nak buka cc tapi bagai mana
    nak memulakanya dan cos berapa banyak nak guna ye
    nak cuba buka kat sandakan sabah ni?

  121. 121
    Mohd Fazuli // November 13th, 2010 pada 5:11 am

    Salam, en.Eddy.
    Sila email saya cara a-z utk buka cc.
    asma_isma782@yahoo.com

  122. 122
    Eddy // November 15th, 2010 pada 1:40 am

    Salam…Mohd Fazuli dan sinmat Sila Call Saya 012 – 6950496 / 019 – 2282021

  123. 123
    mie // November 19th, 2010 pada 4:33 am

    Salam….sya perlukan pandangan dan nasihat utk buka CC…perlukan contoh utk memulakan CC…

  124. 124
    yana // November 23rd, 2010 pada 7:28 am

    sya juga perlukan pandangn n contoh kertas kerja.. boley emelkan pada sya x??
    diyana_nurdin@yahoo.com

  125. 125
    fazli // November 29th, 2010 pada 2:39 am

    salam semua……
    sy dah buka cc,hasil tunjuk ajar dari en.eddy kita…
    thanks…..

  126. 126
    fazli // November 29th, 2010 pada 2:46 am

    Pengalaman yang mendewasakan kita….
    Pahit manis,susah payah,suka duka buka cc….
    apa-apa pun,alhamdulillah syukur,walaupun secara kecil-kecilan …rezki anak.

  127. 127
    lyns // November 29th, 2010 pada 9:36 am

    Salam en eddy…
    saya berminat menbuka cc di rumah..saya tinggal di kg dan berdepan jln..tlng bg pendapat.sy tiada kemahiran komputer…hanya tau asas saje..
    harap dpt bg pendapat…tolong e-mailkan kpd sy…atau sms 013-7833965

  128. 128
    lyns // November 29th, 2010 pada 9:37 am
  129. 129
    ray // December 5th, 2010 pada 6:30 am

    Hye Bro eddy,
    saya mmg hendak mual naiag cyber cafe, saya dah dapat kedai, dan ader modal,tapi modal cum rm 35k ckup ker?
    saya rancang nak bukak dalam 12 biji pc dulu, sambil tu buat repair pc, jual brg2 aksesori pc dan juga printing,potostat, binding, liminit.. so saya dah call u ,u kater nak call blik 5 minit lagi jadi sayer tunggu,
    tapi bab lesen kat pahang dah kene beku ker?

  130. 130
    ray // December 5th, 2010 pada 6:35 am

    no hp saya 0179206127

  131. 131
    reay // December 9th, 2010 pada 9:05 am

    hello bro edy.. sy berasal dari sabah,ni sy nak tanya ni,kalo modal 15k jer ble ke buka cc ni?sy bcdg nak buka kat kwsn kampung..coz pnduduk kat sni yg nak guna komputer tpksa pegi pekan sejauh 23km..kwsn kg perlu lesen ker nak buka cc ni?sila email sy, reay_mond@yahoo.com tQ..

  132. 132
    fazli // December 10th, 2010 pada 8:06 am

    Salam,kepada sesiapa yang berminat nak buka cc di sekitar negeri Kedah,sy ada kawan yang bleh setup dari A-Z nak buka cc…Khidmat nasihat,tunjuk ajar,didikan,asuhan yg secukupnya akan di berikan….

  133. 133
    fazli // December 10th, 2010 pada 8:11 am

    Sekarang ni pun sy dah buka cc sendiri, encik eddy lah yg banyak membantu sy.

  134. 134
    Eddy // December 24th, 2010 pada 7:55 pm

    Salam…Maaf kemalangan yang menimpa saya membuatkan saya tidak dpt untuk bersama sama anda…1bulan jugak terperap dirumah en fazli sila hubungi saya ditalian lama..saya lost ur hp number and come take ur server pc just call any time..and rey just call me or sms…luv u so much… allah maha kaya…

  135. 135
    student // January 9th, 2011 pada 1:58 pm

    salam en eddy.

    saya seorg student. dalam modul usahawan,kami kene buat rancangan perniagaan. saya dan ahli kumpulan dah amek kate sepakat kami nak buka cc. kami nk bukak cc sbb kat jabatan kami(JP) atau mane2 jabatan dekat tmpat kami belaja xde cc. kalau ad pun dekat asrama. bukan sume pelajar boleh pergi cc asrama.hanye yang duduk asrama je yang boleh.mmg la ad wireless tapi kadang2 so slow.jadi sy nk mintak tolong en eddy bantu kami bgtahu cara2 nk bukak CC.ape yang perlu dibuat.dari mula2 nk bukak sampai la dah berjaya bukak cc. dan seandainya RP kami nie terpilih kami akan dapat bukak cc kami sendiri dan kami dapat membantu pelajar2 lain. harap en zul dapat membantu.. email saya efarleena@yahoo.com atau fara_dya@yahoo.com

  136. 136
    amyrol // February 2nd, 2011 pada 5:29 pm

    sy bercadang nak buka cc tp sy tidak punya pengalamam dlm bidang ini.bole tolong sy berikan sedikit panduan bagaimana nak buka buss ini…pls email sy miyun07@yahoo.com.my tel:0134909057

  137. 137
    fahmy // February 5th, 2011 pada 6:11 am

    samekom… skrg sy ngah plan nk bk cc… inssyaallah hjng bulan dpn… 2 pn klu kdi sy smpt ciap… huhuhuhu…
    bt per mulaan ni sy nk try dlm 10 pc jer dulu… skrg tgh dk tgk2 harga hardware.. ingt nk upah org setup kn networking cc 2 nnt.. tp pk2 balik baik sy blaja sndri.. nnt d kemudian ari senang… lg pn leh save skit… huhuhuhu… ade x sp2 yg leh tulung tunjuk ajar skt kt bdk br nk blaja wat networking ni???? pls… stkt psng pc n crim cable tu tau la.. huhuhu.. yg lebeh nk mntak tunjuk ajar yg lebih otai la… huhuhu… klu ade sp2 yg leh tlg sms sy 017-9018440

  138. 138
    fahmy // February 5th, 2011 pada 6:27 am

    nk tny skt ni.. klu harga untuk spec pc kt bwh ni ok x price dia? klu ade yg lg murah leh sms x? 017-9018440..

    10pc client – RM1,057 x 10 = RM10,570

    AMD Sempron 140 2.7Ghz
    DDR3 Kingston KVR1333 (2GB)
    500GB 32M (caviar Green)-WD
    Asus M4N68T-M
    MSI NX8400GS DDR2 (512/64)
    LCD MONITOR 18.5″ Samsung-E1920NX
    X-Five X-Nomic 333A – Silver or 333R – Red 230W
    X-Five X9000 Combo-PS2/USB
    Sonic Gear HS110

    1pc admin/kaunter= RM1,852

    AM3 Phenom-2 Dual-Corex2 555 3.2GHz – BE 6MB
    DDR3 Kingston KVR1333 (4GB)
    1TB 64M (CAVIAR Green) WD
    Asus M4A88T-M LE (PS2x1)
    Sapphire HD4670 DDR3 1024 / 128
    20″ Samsung E2020X
    X-Five X-Nomic 333A – Silver or 333R – Red 230W
    X-Five X9000 Combo-PS2/USB
    Sonic Gear Spectra 3000 (5.1)
    Samsung 8x SE-S084C Slim External DVD Writer

  139. 139
    haszeri // February 6th, 2011 pada 1:28 pm

    salam..
    ni nak tanya ni…sy plan nak buka cc pd bulan depan ni tpi xde pengalaman..bleh x bantu atau bagi panduan cket..
    thanks..

  140. 140
    Eddy // February 13th, 2011 pada 12:24 am

    Wasalam… haszeri insyallah saya akan bantu… kalau free boleh call saya 012 – 6950496 ( 09.00AM – 04.00PM ) atau 019 – 2282021 ( Offline hp hilang ) if kalau x dpt call dlm waktu pejabat sila guna talian 24hour saya
    010 – 4358030 harap maklum. p/s : Minta maaf kepada kawan2 semua 2-3 menjak ni banyak isu dan kerja yg kena selesaikan… al-maklumlah dah nak dekat mengundi… and rasanya belum terlambat lagi nak ucap Selamat Menempuh Tahun Baru 2011

  141. 141
    sue // February 22nd, 2011 pada 8:25 am

    dah cuba call hanphone tapi tak dapat….my be bz kot

    sye baru prepare rp untuk bukak cc…..kalau tak keberatan boleh nak mintak pendapat ckit.

    saye ni dah byak loan,takut gak nak apply,tkut tak lepas

    ape pun…ni no fon sye 017-9217313 senang nak discuss

  142. 142
    addy // February 28th, 2011 pada 9:35 am

    Salam..
    saya bercadang nak buka CC tetapi masih survey kos & sistem yang hendak digunakan.
    nak tahu brp bajet utk 25 pc…

    saya kurang paham apa itu Diskless System or keydone..
    sapa2 bole bg link or info. nak belajar ttg tu.

  143. 143
    ang // March 10th, 2011 pada 3:05 am

    sekarng ini masih boleh dapat lesen cyber cafe tak?

  144. 144
    mimi // March 17th, 2011 pada 5:55 am

    salam boleh tolong bagi contoh rancangan perniagaan cc.saya berminat ingin menceburi bidang ini.
    email sya: mimirizky@yahoo.com

    terima kasih

  145. 145
    addy // March 27th, 2011 pada 5:51 am

    Salam..
    saya bercadang nak buka CC tetapi masih survey kos & sistem yang hendak digunakan.nak tahu brp bajet utk 25 pc…

    saya kurang paham apa itu Diskless System or keydone..
    sapa2 bole bg link or info. kalu sapa2 nak setup CC bole jer email saya bole tolong2… location selangor.
    P/S:nak belajar setup CC
    email adyseptember@gmail.com

  146. 146
    damia // March 28th, 2011 pada 5:03 am

    asslm….
    boleh tlg saya tk…saya teringin nak bukak cc tapi tak tau ape panduan dan berapa anggaran kos yang perlu dikeluarkan..satu lagi susahnyer nak wat loan dari bank..sape2 ade idea tak cam ner nak wat loan dengan mudah dan cepat tapi jangan candang ah long sudah la hihihik!! tolong ye kawan2…

  147. 147
    sawo // March 29th, 2011 pada 6:35 am

    salam…
    leh x nak tnye..skang ni cc dah xleh bukak ke??..sy minat nak bukak cc modal lam 10k..spec amd..sy tgok lam pc depot cpu- AMD AM3 ATLON 2-DUAL-CORE 250 PROCESSOR 3.0GHZ.MSI MAINBOARD,500GB 15MB SATA HDD,2GB DDR3 RAM..SPEC 2 hrga RM808 TAMPA MONITOR,MOUSE,KEYBOARD,EARPHONE..MAHAL X LAU BLI LAM 8 SET TAMbah GRAFIK CARD lg??..monitor pakai yg biase dlu.bkan lcd hjatnye..cukup x 10k 2???…sy sms sy bg pendapat k..0148437831

  148. 148
    sawo // March 29th, 2011 pada 6:36 am

    lupe nak tnye sal loan dari tekun mcm mane nak buat ek????..tq..

  149. 149
    shah // April 1st, 2011 pada 4:21 am

    salam…
    saya nak bukak cc.tapi modal dalam rm20k jer..xnak bukak besa.cumer permulaan dalam 10 pc jer..ckup x ngan modal byk 2 n camner cara2 nak buka sebuah cc mula dari buat lesen.kt maner nak wat permit perniagaan.

  150. 150
    zul // April 5th, 2011 pada 8:57 am

    salam..
    saya ingin membuat bisnes cyber cafe . tapi xthu mcam mna nak dpat modal untuk buka cyber ni . sya bercadang untuk membuat cuma 20pc shja . dan bercadang untuk permulaan mahu buat bisnes dgn kwn . mcm 50 50 la . share2 . pliss help me .

  151. 151
    Eddy // April 13th, 2011 pada 5:48 pm

    Assalamualaikum…maaf buat anda semua menanti…agak busy kebelakangan ini… insyallah saya akan bantu… kalau free boleh call saya 012 – 6950496 ( 09.00AM – 04.00PM ) atau 019 – 2282021 ( Offline hp hilang ) if kalau x dpt call dlm waktu pejabat sila guna talian 24hour saya
    010 – 4358030 harap maklum. p/s : Minta maaf kepada kawan2 yg email saya… email ni lambat sket saya nak buka…kalau sms cepat jer…

  152. 152
    bismi // April 17th, 2011 pada 2:03 pm

    salam eddy..sy dlm perancangan nk buka cc kt area seberang perai,pulau pinang…dr komen yg sy baca di atas,byk yg positif..
    boleh kt set time utk jmpa,boleh kt bncngkn lebih lanjut..0174334586

  153. 153
    Fadz Rabu // April 21st, 2011 pada 2:20 am

    en. eddy… sy berminat nak buka CC tp pengalaman langsung xde. Modal dah ada… nak buka dalam kem tentera sbb keje kat sini. Nak mula dgn 5 pc dulu… nk tgk market camner. Tp x tau langsung pasal networking la. Buleh call me back tak? No hp: 019-7372009.

    Nak buka kat are Kuantan. Buleh ker u supply komputer sampai ke sini?

  154. 154
    wan soreal // April 21st, 2011 pada 5:43 am

    slm sya ni pljr sklh Vokasional skrng sya kna buat RP hntr sblm buln 6 tpi sampel RP pn nk cari x dpt..Sya nk buat RP Cyber Cafe tolng bntu sya bleh..sya dduk asrama..ni fb sya wan_soreal@yahoo.com

  155. 155
    hafizi // April 28th, 2011 pada 4:08 pm

    salam…sya nk bka cc tapi modal x de…bleh x bro bagi pndangan..sya nk buat loan kt bank sya ni x keje….mcam mne sya nk dpatkan loan n byaran x menbebankan…mohdhafizi20@gmail.com

  156. 156
    Amirul // April 30th, 2011 pada 11:58 pm

    Salam… sy bercadang nk buka CC di kwsn kg sy.. cdgn PC dlm 10 unit dahulu…boleh x advice spec PC yg sesuai dgn anggaran rm1000 utk 1 unit? Sy ingin tau camner cara2 nak buka sebuah cc mula dari permohonan lesen. Kat maner nak wat permit perniagaan?

  157. 157
    kerusi batu // May 14th, 2011 pada 12:59 pm

    ada sesiapa yang berminat untuk membeli perniagaan internet cafe , kedai semua sudah setup , ada 14 PC termasuk 1 server, peralatan mesin fotostat, printer, binding , sudah tersedia . kedai luas sudah renovate , masih ada ruang untuk tempat tinggal sekali , kawasan kedai Seberang Prai Pulau Pinang . Nak jual kerana tidak dapat dpt beri komitment untuk urus kerana sibuk urusan lain

  158. 158
    fasya // May 19th, 2011 pada 12:26 pm

    berminat nak buka cc. tapi tak tau camne na apply suma nya. loan pun. boleh tunjuk ajar?? sangat2 berminat. ni num saya fasya 0173704910…

  159. 159
    azlan shah // June 1st, 2011 pada 6:53 am

    berminat nak buka cc. tapi tak tau camne na apply suma nya. loan pun. boleh tunjuk ajar?? sangat2 berminat. ni num saya azlanshah 0135155220

  160. 160
    Sue // June 7th, 2011 pada 6:17 am

    saya berminat u memulakan perniagaan ini di kg, bley x sy tau bagaimana cara2 untuk memulakn perniagaan ini..lau bley sy nk tau semuanya maklumat yang berkenaan…

  161. 161
    gurl jb // June 7th, 2011 pada 8:52 am

    hye..sy gurl….dr jb….sy bercadang nak buka cc in kwasan jb…tp xada pengalaman…if ade sesape yg sudi nk share pengalaman bole lah hubungi gurl 0127639210…terima ksih byk2..

  162. 162
    naz // June 10th, 2011 pada 2:19 pm

    sy bercadang nk buka cc tp xde pengalaman..
    ada sesiapa blh beri dorongan pd sy..0139669407

  163. 163
    Siti Nor // June 15th, 2011 pada 4:18 am

    assalamualikum semua…. sy nak mintat pendapat dri korng semua… lgi pun sy sgt berminat nak buka bisnes cc nie… jd sy bercadang nak minta perndapat.. berapa kos permulaan… utk buka bisnes nie… n apa yg perlu d bt utk persediaan bisnes cc…. email me

  164. 164
    manaff manan // June 22nd, 2011 pada 5:08 am

    syarikat telah beroperasi semenjak tahun 2005 terlibat sepenuhnya tentang membuat cy cafe atau cabeling networking, jadi sapa sapa yang inggin membuka cy cafe bolehlah mendapkan khidmat nasihat atau nak tanya tentang bagaimana nak buat cy cafe bolehlah tanya saya terus. sistem yang saya gunakan ini adalah sistem disklest (Sistem cy cafe yang tidak menggunakan hard dick) yang sistem ini dapat mengurangkan kos, senang diselenggara. untuk melihat secara dekat datanglah di taman paya jaras permai sungai buluh yang projek terbaru syarikat saya yang sedang berjalan, atau call sata di talian 0132192445 atau 0340101829

  165. 165
    manaff manan // June 22nd, 2011 pada 6:19 am

    BUAT CY CAFE MENGGUNKAN Diskless System BERMINAT HUBUNGI SAYA DI FACEBOOK.COM ADD SAYA MANAFF MANAN ATAU HUBUNGU SAYA DI TALIAN 0132192445

  166. 166
    jibrail // June 28th, 2011 pada 9:51 am

    Pada sesiapa yg berminat nk membuka cyber cafe.Saya menasihatkan jangan berurusan langsung dengan hamba Allah yang beranama EDDY dripada HIKAYU NETWORK (klau belum tkr nama lagi la)..Salah seorang sahabat saya sudah terkena kencing RM10K+++ hmpir (rm15k)asyik kejar payment,buat kerja sikit mintak payment,bila dah habis payment kerja pun habis tapi kerja tak siap,memang kawan saya tu terkena teruk BANGSA MELAYU APA SANGGUP MAKAN BANGSA SENDIRI.Awas!! saudara-saudari di luar sana jgn terkena macam kawan saya.Hanya Allah saja yang dapat membalasnya apa yang dia telah lakukan.Duit yang dia dpt hasil menipu memang tak berkat dunia AKHIRAT.Disini saya bagi almt operasi EN.EDDY
    :HIKAYU NETWORK
    :165 Jln Melor 1/6,Persiaran Aman Jaya
    Bandar Aman Jaya,Sungai petani kedah

    Kepada saudara eddy insaflah jika anda terbaca watikah ini silalah berubah dan minta maaflah kepada pelanggan anda dan teruskan apa yang tertangguh.Ingatlah rezeki yang anda dpt itu dimakn pulak oleh anak isteri anda yang menjadi darah daging adakah HALAL??…Wsalam

  167. 167
    nysa // June 30th, 2011 pada 3:38 am

    sya bercadang nak buka cc n ada pengalaman dlm bidang ini. saya dah ada org nk jualkan aset cc dia dekat saya tp modal xda..bagaimna nk aply pinjaman? saya skarang bekerja di cyber cafe…bila tnya bank semua xlulus sbb saya bekerja di cyber cafe ( swasta )boleh x email sya vvioletgurlz@yahoo.com…mintak sgt2 khidmat nasihat…thankz

  168. 168
    pejal // July 8th, 2011 pada 11:38 am

    kepada sesiapa yang ingin membuka cyber cafe dengan kos yang berpatutan boleh hubungi saya 017-6767141 syarikat kami akan menunjukkan kepada anda kawasan2 di sekitar kuala lumpur yang telah menjalankan perniagaan dengan menggunakan sistem kami harga boleh dirunding hanya kepada kaum bumiputera

  169. 169
    Fikry // July 11th, 2011 pada 4:55 am

    salam, saya bercadang untuk membuka cyber cafe di tempat saya..boleh x en jamil berikan sedikit panduan kepada newbie mcm saya?
    email saya: f.syirain@gmail.com
    terima kasih

  170. 170
    Mie12 // July 16th, 2011 pada 6:55 pm

    salam semua…saya pun berminat membuka cc kt tempat kelahiran saya…saya memohon bantauan khidmat nasihat…untuk kertas kerja mohon pinjaman n segala2nya la…cc untuk games n internet….klu bleh nk cepat sb takot ‘port baik punya’kena rembat orang lain pla…email saya lazzy_star_mars@yahoo.com…kerjasama anda amat dihargai…

  171. 171
    fareez // July 22nd, 2011 pada 2:28 am

    aku nk bukak cc la tp modal ade dl 8k je.cm ne nk wt pinjaman ye.g kt tejun dye nk mule kan perniagaan dl brleh bg pinjam.pening gak ni aku nk jd melayu baru.asyik makan gaji je boring plak.wt bisnes sendiri lg baek

  172. 172
    Alex Wong // September 6th, 2011 pada 3:05 am

    Who is interested in starting a Cyber Cafe Can let us know.

    Our company provides all kinds of Services A to Z. From Purchasing Computer to Setting Up Networks & Managing. For those who are interested you can email to alexwong000@live.com.

    I am Alex here, representing Nerv Networks & Technology of Perak.

    Let me know all your budget and we will assist you in all we can.

    Alex Wong
    Nerv Networks & Technology
    (alexwong000@live.com)

  173. 173
    syah // September 13th, 2011 pada 2:59 am

    hi semua. saya perlukan maklumat untuk memulakan perniagaan cyber cafe dari a – z. harap dapat berkongsi maklumat.-perak-

  174. 174
    rodzali // September 23rd, 2011 pada 5:26 pm

    saya berminat utk membuka cc.pada siapa yang berminat utkberkongsi perniagaan ini boleh hubungi saya at my email hotrodz32@yahoo.com.saya sedang mencari rakan kongsi area penang dan selangor sama2 kita mulakan bussines

  175. 175
    Kak Shidah // September 24th, 2011 pada 10:08 am

    Salam , Eddy, akak dah add u kat yahoo, nanti appv. yer, byk nak tanya ni. Akak cadang2 nak bkk cc di Pekan Pahang,bila citer pasal sofrware tu, cam best jer, dpt jimat kos…ok, nanti kita chat yer..takpun add akak di fb Zahra SimfoniQaseh…tqvm. Moga bsns tambah maju dek pemurah kongsi ilmu.

  176. 176
    faiz // October 3rd, 2011 pada 8:04 pm

    http://www.myiosysnetwork.blogspot.com
    kepada sesiapa yang berminat ingin membuka cybercafe
    layari la laman sesawang diatas…

  177. 177
    teguh // January 11th, 2012 pada 6:18 pm

    salam semua.. sy baru hendak bermula ntuk membuka perniagaan cyber cafe.. tp sy perlukan bantuan untuk menyediakn proposal , tujuan untuk pinjam dr MARA.. ada tk sesiapa boleh membantu sy dlm menyelesaikn hal ni?? ini contact number sy.. 017-4543620

  178. 178
    Pak cik Genster // February 3rd, 2012 pada 10:31 am

    pak cik nie nk bukak cc..tp cc mesin judi la..mcm mane nk urus kn rp 2?

  179. 179
    Noobody // February 11th, 2012 pada 9:28 am

    Eddy .. Nak tnyer skit .. klu nak beli PC untuk bukak cc nih .. kna beli smua ckup lengkap ker setiap pc 2 .. sy x phm skit .. bercadang nak bukak cc taun nih …

  180. 180
    Ahmad Yazid Bin Zulikifli // February 12th, 2012 pada 4:44 pm

    salam.. ape kabar semua. saya nak tanya dulu kalau-kalau ada kawan-kawan yang nak jual lesen CC sebelum saya tanya majlis. erm, susah ke nak dapatkan approval untuk apply lesen cc? kalau ade yang sudi jual lesen cc, boleh lah runding-runding harga ke.. (Yazid 0176989873)

  181. 181
    onie_km // February 28th, 2012 pada 8:56 am

    sesiapa yg minta kidmat nasihat untuk buka cc sila e-mail sya “oniekm@gmail.com”

  182. 182
    atiera89 // March 20th, 2012 pada 12:55 pm

    salam..en eddy…juz nk tye if sy cl or sms en brkenaan cara nk bukak cc…adkah prkhidmtn encik tu prlu dibayar?brape kos nye…sbb sy amt2 brminat utk bukk cc di kwsn sy…seri alam,masai

  183. 183
    Eddy // March 26th, 2012 pada 8:11 am

    just call me no need to pay

  184. 184
    Mr.Sam Smith // April 14th, 2012 pada 5:45 am

    Hari yang baik,

    Nama saya adalah Mr.Sam Smith telah mengatur pinjaman selama bertahun-tahun. 3% kadar faedah dan kos lebih rendah daripada mana-mana orang lain di bandar. Hubungi saya hari ini E-mel: samsmithloaninvestmentcompany0@gmail.com

    Borang Permohonan Pinjaman

    * Nama Penuh ……………………
    * Jantina ………………………
    * Jumlah Pinjaman Diperlukan ……………
    * Pinjaman Duration …………………
    * Negara ……………………..
    * Alamat Rumah ………………….
    * Nombor Telefon ………………….
    * Fax ………………………….
    * Pekerjaan ……………….
    * Tujuan pinjaman ……………
    * Pendapatan Bulanan ………………..

    Terima kasih untuk masa anda menunggu untuk mendengar untuk anda,

    Encik Sam Smith

  185. 185
    ad tam yop // June 30th, 2012 pada 7:22 pm

    salam bro @ otai2 cyber cafe semua.sy nak ceburi bisnes cc.bermodal 50k dengan 2 rakan kongsi.lokasi kemunting taiping “MPT” pihak kuasa tempatan.sewa bangunan kedai sini lingkungan 1500-+//.pengetahuan bab komputer ada,pengalaman tiada..:)boleh tolong kasi tips terbaik otai2 semua..emel sy >adtam58@yahoo.com

  186. 186
    mohd azmy // July 16th, 2012 pada 8:10 am

    Slam saudara EDDY update ur phone number plz sekali perempuan cina angkat daaa..dia cakap `tlg jgn call lagi…banyak olang cari dia` ini number sy pakai sekalang…aduhhhh

  187. 187
    tokansuria // July 30th, 2012 pada 3:59 pm

    ad tam yop….. 50k dah bole layan 20pc gaming spec….. dah kira ngan tuh…….
    sejam rm2 x 20pc x 10jam/hari x 30hari:rm12000/bulan (kasar)…….
    buat cc nie untung klu kne tmpt……
    lg2 klu layan 24jam…..
    selamat berjaya…..

  188. 188
    Lepak Boy // August 26th, 2012 pada 10:18 am

    Salam, Minta Sedikit Pendapat.

    Andai Kate Kalau Saye Nak Open 1 CC Gaming Type

    Modal 25k Je Ada Takat Ni.

    Berapa PC Leh Dapat ?

    Lesen Pon Takda (Tak Tau Camna Nak Dapatkan)

    Pengalaman Takda

    Tolong Comment ea ? FB @ YM ” seadancer@rocketmail.com

  189. 189
    Eddy // December 10th, 2012 pada 6:36 am

    Salam Phone Number UPDATE : 013-3003600

    Insyallah saya akan bantu… kalau free boleh call saya ( 09.00AM – 04.00PM ) atau 013-3003600 ( Offline hp hilang ) p/s : Minta maaf kepada kawan2 semua 2-3 menjak ni banyak isu dan kerja yg kena selesaikan… al-maklumlah dah nak dekat mengundi… and rasanya belum terlambat lagi nak ucap Selamat Menempuh Tahun Baru 2013. mohd azmy sila call kalau masih lagi berminat

  190. 190
    Eddy // December 10th, 2012 pada 6:40 am

    Kepada Individu yang ingin memiliki perniagan sendiri atau
    mereka yang berminat membuka cybercafe atau Internet cafe sendiri dirumah atau
    dimana sahaja.Peluang dengan menjana pendapatan parttime kepada yg masih bekerja.Pelaburan yang menguntungkan.

    PAKEJ BAJET INI MERANGKUMI:
    1. CPU HP/dell/acer Intel Pentium Dual Core(2.8-3.4Ghz/1GB ddr2/80Gb hdd 10 unit
    2. Monitor: 17″ LCD dell/hp -10 unit
    3. Graphic card 8400 GS 1gb ddr3 Baru
    Termasuk: Full Headphone with MIC

    Sudah banyak cybercafe/Internet cafe yg kami setup,Khususnya Dikawasan Utara dan Sekitar KL

    Perkhidmatan selepas jualan akan diberi sehingga ada mahir dalam bisness ini.

    -servis merangkumi sekitar perlis,kedah,penang dan KL.
    -Harga tidak termasuk kos penghantaran diluar kawasan kedah dan penang

    Harga boleh dirunding mengikut bajet dan keperluan anda.
    call/sms 013-3003600 ( EDDY )

  191. 191
    Eddy // December 10th, 2012 pada 6:42 am

    Who is interested in starting a Cyber Cafe Can let us know.

    Our company provides all kinds of Services A to Z. From Purchasing Computer to Setting Up Networks & Managing. For those who are interested you can email to haswadi@gmail.com

    I am EDDY here, representing Hikayu Networks & Technology.

    Let me know all your budget and we will assist you in all we can.

    EDDY
    Hikayu Networks & Technology
    (013-3003600)

  192. 192
    hakikatnusantara // December 13th, 2012 pada 8:23 pm

    ada 10 biji pc nak jual …..semua gameing pc.set tip top tuk cc khas tuk game.
    1. pantium dual core,ddr2/dr3 ,ram 4 gb,graphic card 1gb,Lcd 19 ”
    h/d 250 gb.:( ADA ENAM).sys 64 bit win 7 boleh support.

    2.AMD ATHLON 11X3 450 processor,3.20ghz,ram 4 gb,
    h/disk 500 gb,ddr3 ,graphic card 1 gb,Lcd 19”.
    (ada empat) sysm 64 bit win 7 boleh suppot.

    semua ni saya nak jual sekaligus dengan harga 8000 sahaje…….kalau berminat call saya 017 376 4809.

    kalau nak buka cc, saya nak jual meja pc muat untuk 2 pc setiap satu meja.meja pc ada 5,kerusi ada 12. SAYA NAK JUAL SEKALIGUS DENGAN HARGA rm 1000.

    APA YG TUAN PERLU TAHU DISINI? SEMUA NI DAH BOLEH BUKA
    SATU KEDAI CC DENGAN BUJET 9K SAHAJE. DAN PC YG ADA TAK PERLU UPGRADE APA2 LAGI.

  193. 193
    Grrrrrr... // January 10th, 2013 pada 4:01 am

    jibrail // June 28th, 2011 pada 9:51 am

    Pada sesiapa yg berminat nk membuka cyber cafe.Saya menasihatkan jangan berurusan langsung dengan hamba Allah yang beranama EDDY dripada HIKAYU NETWORK (klau belum tkr nama lagi la)..Salah seorang sahabat saya sudah terkena kencing RM10K+++ hmpir (rm15k)asyik kejar payment,buat kerja sikit mintak payment,bila dah habis payment kerja pun habis tapi kerja tak siap,memang kawan saya tu terkena teruk BANGSA MELAYU APA SANGGUP MAKAN BANGSA SENDIRI.Awas!! saudara-saudari di luar sana jgn terkena macam kawan saya.Hanya Allah saja yang dapat membalasnya apa yang dia telah lakukan.Duit yang dia dpt hasil menipu memang tak berkat dunia AKHIRAT.Disini saya bagi almt operasi EN.EDDY
    :HIKAYU NETWORK
    :165 Jln Melor 1/6,Persiaran Aman Jaya
    Bandar Aman Jaya,Sungai petani kedah

    Kepada saudara eddy insaflah jika anda terbaca watikah ini silalah berubah dan minta maaflah kepada pelanggan anda dan teruskan apa yang tertangguh.Ingatlah rezeki yang anda dpt itu dimakn pulak oleh anak isteri anda yang menjadi darah daging adakah HALAL??…Wsalam

    SETUJU DENGAN KENYATAAN EN.JIBRAIL.. DAH RAMAI YANG KENA TIPU DENGAN EN.EDDY.. LEBIH BAIK BERHATI-HATI.. BILA DAH DPT DUIT, DIA AKAN BAGI MACAM2 ALASAN DAN MENIPU SANA SINI. LEPAS TU LESAP MCM TU JA.. MANUSIA YANG TAK BERTANGGUNGJAWAB.. SELIDIK DULU LTAR BELAKANG DIA SEBELUM BERURUSAN DENGANNYA.. TQ

Trackbacks

  1. bagaimana memulakan perniagaan cyber cafe | senarai bisnes online
  2. bagaimana memulakan perniagaan futsal | senarai bisnes online
  3. bagaimana hendak memulakan perniagaan cyber cafe | senarai bisnes online

Leave a Comment