Dapatkan contoh rancangan perniagaan (RP) / kertas kerja dobi di sini.

Kredit kepada Abu Hazmy Helmi.


Comments

  1. 1
    azura // December 28th, 2008 pada 2:58 am

    ada rancangan perniagaan tuk pembekal tak??

  2. 2
    hanisah // January 14th, 2009 pada 7:40 am

    salam,

    saya merancang untuk menternak kambing. ada tak contoh rancangan perniagaan penternakan kambing?

  3. 3
    syikin // February 8th, 2009 pada 8:23 am

    sy nk wat syarikat perkhidmatan berdasarkan lintah..klu da sesiapa yang mempunyai maklumat lintah silalah email kepada sy..kalau da website tentang maklumat berkenaan lintah berkongsilah dengan saya.

  4. 4
    syikin // February 8th, 2009 pada 8:25 am

    salam,
    kepada sesiapa yang mempunyai contoh rancangan perniagaan tentang lintah…..

  5. 5
    azmi // February 27th, 2009 pada 3:33 am

    memerlukan sgt contoh rp pengawal keselamatan

  6. 6
    Nataniel // March 3rd, 2009 pada 4:32 pm

    Ada sesiapa yang mempunyai RP untuk projek pemeliharaan Lintah Komersil?

  7. 7
    ernee // April 2nd, 2009 pada 3:43 am

    ada sesiapa yang mempunyai contoh kertas kerja rancangan perniagaan kedai dobi. saya merancang untuk membuka kedai dobi… tolong yerkkk..

  8. 8
    jebon tawau // May 3rd, 2009 pada 3:07 pm

    tolong berberi pandangan yang lebih afdal lagi pada saya, saya dah buka kedai dobi,Sambutan amat mengalakkan jugadari hotel dan di luar tapi masalah sekarang, tempat yang saya sewah sekarang ini terlalu mahalbagi saya tapi tempat ini selamat dari segi persekitaraan, jadi saya sekarang ini serbah salah nak cari tempat lain ramai juga kawan yang dah tahu tempat ini…….. TOLONG BAGI PANDANGAAN YE?…….. kau lah sahabat,,,,,,,,

  9. 9
    wati // July 1st, 2009 pada 2:57 am

    kepada semua,
    korang ader kertas kerja untuk buka bisnes kek x??? klu boleh kongsi la

  10. 10
    saeira // August 11th, 2009 pada 1:16 am

    best ke buka kedai dobi nie?kt umah bnyk sgt baju x berbasuh,rasenye mcm nk buka kedai dobi je.

  11. 11
    una // August 12th, 2009 pada 8:49 am

    hi,sy ada perancangan nak buat bisnes sendiri secara kecil-kecilan…tapi tak tahu plak nak jual apa…tolong bagi idea?

  12. 12
    emie // August 24th, 2009 pada 7:26 am

    saya dalam perancangan nak buka car wash, bley tak sesiapa tolong beri saya contoh kertas kerja untuk buat loan car wash..minta jasa baik..terima kasih

  13. 13
    aidalina // August 29th, 2009 pada 3:11 am

    saya berminat untuk buka perniagaan…pilihan saya sekarang samada cyber cafe atau dobi…pengalaman saya dulu pernah berniaga pasar malam.saya seorang kakitangan kerajaan.perniagaan ini adalah untuk pendapatan sampingan.tahu sajalah kerja kerajaan dan sara hidup di kuala lumpur ini.bg menampung keluarga dan anak2..saya dan suami mahu membuka perniagaan yg boleh membantu pendapatan.

  14. 14
    hanif // September 3rd, 2009 pada 3:52 am

    Niaga dobi ni memang menguntungkan. Tapi kalau salah langkah …bahaya. Kalau nak tip atau bincang pasal dobi boleh ke jomdobi.com

  15. 15
    ana // September 17th, 2009 pada 4:13 am

    saya pun salah seorang yang berminat untuk berniaga..mengikut minat sj x boleh,kene jugak bepandukan pada kesesuaian tempat yang hendak berniaga..betol x?..ermm saya dah perhatikan tempat untuk saya berniaga dan saya rasa ianya sesuai jika saya buka kedai peralatan alat tulis,potostat,print n yg berkaitan..tp saya masih tak nampak jalannya..saya tak tau apa yang perlu saya buat untuk memulakan perancangan saya ni..boleh tak sesiapa bantu saya?terima kaseh atas kesudian untuk membantu saya…

  16. 16
    nur ain bt zulkifli // October 31st, 2009 pada 10:15 am

    Assalamualaikum, saya berminat dengan RP ini,tolong hantarkan ke email saya
    aen_ain@yahoo.com

  17. 17
    hannafizah // January 14th, 2010 pada 6:25 am

    salam,saya memerlukan contoh rp untuk buka perniagaan kosmetik. kepada sesapa yang sudi berkongsi idea, email saya hannafizah8@yahoo.com

  18. 18
    najopojan // January 19th, 2010 pada 8:01 am

    saya ingin membuka perniagaan carwash..saya memerlukn rancangan perniagaan utk bisnes ini..kepada sesiapa yg sudi utk berkongsi..plz email sy..najopojan@yahoo.com. tq

  19. 19
    Me_aR // January 27th, 2010 pada 7:36 am

    sesiapa yg ada contoh RP kedai cenderamata or ada idea psl Perniagaan ni supaya unik dpd perniagaan lain tlg la bg pendapat emailkn kpd sy smilealways_me5702@yahoo.com
    thanks..

  20. 20
    castello // February 2nd, 2010 pada 8:59 pm

    NI APA KEJADAH NI? MANA CONTOH RP? PESAL JD FORUM PLAK NI?

  21. 21
    tragedi // February 5th, 2010 pada 10:05 am

    tahwu xpew saket ati aku….nak la contoh rp…ee geram beno aku ni

  22. 22
    ann // March 22nd, 2010 pada 5:14 am

    salam.. sy memerlukan contoh kertas kerja untuk membuka perniagaan dobi…sesiapa yg sudi berkongsi sila email ker annrazif@yahoo.com secepat yg mungkin

  23. 23
    amranhasan // May 20th, 2010 pada 2:10 am

    salam, sy dalam rancangan nak buka kedai dobi. tolong bagi nasihat atau pandangan sebagai panduan.tq

  24. 24
    fadzil // May 20th, 2010 pada 5:46 pm

    salam,
    jasa baik anda semua mengenai penubuhan syarikat pengawal keselamatan (proposal).t/kasih.

  25. 25
    AWWALSUFI // June 7th, 2010 pada 5:56 am

    sesape der kertas kerja rp tuk kedai fotostat tolong email kat saye..Faridah_1812@yahoo.com secepat yg mungkin…tq

  26. 26
    maz aina // June 21st, 2010 pada 3:02 am

    salamz…saye berminat sgt nak buke perniagaan dobi…tp x tahu nak stat dari mane….blur sgt2 sal business nih…kalo ade sesape yg bermurah ati nak kongsi ilmu n pengalaman bole email saye…aina_maz@yahoo.com kalo sesape yg ader kertas keje rp pun bole email kpd saye secepat mungkin…tq

  27. 27
    RAHMAT HIDAYAT // June 25th, 2010 pada 4:25 pm

    assalamualaikum ..
    saya rahmat hidayat dari pendang kedah .. saya berminat dengan perusahaan kedai dobi.
    di tempat saya ( Pendang ) kurang aktiviti yang berkaitan dengan dobi.
    oleh sebab yang demikian , saya rasa elok kalau saya mengambil inisiatif untuk memulakan perusahaan dobi di tempat saya , oleh itu , saya ingin memohon rakan rakan sekalian berkongsi tatacara memulakan perniagaan dobi seperti :

    * agensi yang boleh menyalurkan bantuan kewangan
    * harga mesin basuh dan detergent
    * kaedah pengoperasian , bagaimana nak lakukan dry cleaning ,
    * sistem yang digunapakai
    * dan lain lain lagi

    emailkan kepada saya di : lackhackers@yahoo.com

    terima kasih

  28. 28
    nina // July 22nd, 2010 pada 11:59 am

    tq very much.
    sangat sangat berguna 4 me!
    thanx!

  29. 29
    solihin // July 22nd, 2010 pada 1:30 pm

    askum… blh ke sesiapa ada kertas cadangan untuk membuka car wash… klo ada tlg send kat email sy..
    a.lihin@yahoo.com.my ataw call 0176252003

  30. 30
    adibah suratman // July 26th, 2010 pada 7:50 pm

    assalamualaikum..

    sy pelajar universiti.. sy dpt tugasan dr pensyarah tuk analisis rp.. kalo bleh sy nk mintk salinan rp dr mane2 usahawan.. tak kisah laa perniagaan ape pn.. kalo sesape ade rp boleh laa email kn kepada sy. sy berharap sgt mendapat kerjasama dr anda. yang menanti..

    emai sy diba512@yahoo.com.my

  31. 31
    Insan_memerlukan..!!! // August 26th, 2010 pada 2:14 am

    sy nie bdk form5..nk kne buat rp la plk untk siapkan modul..modal yang disyorkan 30000 je..ai cmne nie..modal skit je tension nk buka prniagaan pew..bagi la pendpt bg korg yang baek hti sudi lyan kte yang kalut nie..lau ada yg dh bt plizzz…share la….hehe

  32. 32
    pening_pala // September 22nd, 2010 pada 5:36 am

    Saya merancang membuka butik pakaian,ada sesiapa yang mempunyai contoh kertas kerja rancangan perniagaan butik
    pakaian. jika ada boleh emailkan kepada saiferz@yahoo.com .

    Terima kasih

  33. 33
    Joyz // September 26th, 2010 pada 12:48 am

    Assalamualaikum,

    Saya memerlukan info dr tuan/puan tentang perniagaan dobi. Saya berminat ingin membuka kedai dobi pada hujung tahun ini. Diharap sesiapa yg ada segala info tentang perniagaan ini boleh la email kpd saya joyzjb01@yahoo.com.

    Terima kasih.

  34. 34
    Hezir // September 28th, 2010 pada 1:44 pm

    Salam semua,

    Jika anda memerlukan informasi mengenai perniagaan DOBI , lawatilah laman web berikut
    http://rahsiadobi.com

    Sekian.Terima Kasih

  35. 35
    Afiq // November 22nd, 2010 pada 1:00 am

    Salam semua,

    Jika ada latihan perniagan penternakan tolong inform kepada
    saya..Saya sangat berminat business ini..dan mahu cari rakan kongsi

  36. 36
    muhamad furkhon // December 20th, 2010 pada 1:18 pm

    d kawasan saya trdpt byk ptemptan kwsan perumahan… sya berminat utk membuka stesyen minyak d kwsan tersebut kerana stesyen minyak sedia ada jauh dari kwasan perumahan… boleh berikan contoh rancangan perniagaan kepada sya??sekian terimakasih… emailo kan kepada saya di; furkhon_922@yahoo.com

  37. 37
    ain sue // December 29th, 2010 pada 8:39 am

    salam..ada tak contoh rp tentang perniagaan butik pakaian???klaw ada email kn saya di sue_ain92@yahoo.com…terima kasih..

  38. 38
    Hezir // January 5th, 2011 pada 2:13 am

    Salam Hormat,

    Sesiapa ingin membuka perniagaan adalah lebih baik untuk mendalami ilmu pengetahuan dobi dahulu. Jadi saya syorkan anda membaca ebook dobi know how supaya anda lebih memahami dobi sebelum menceburinya. Jika anda berkehendakkan ilmu dobi ini sila layari :-

    http://rahsiadobi.com

    Pasti anda seronok bila membacanya….

  39. 39
    iypa // January 17th, 2011 pada 11:02 am

    salam smue..
    harap anda boleh tolong saya,
    saya kne wat projek untk final sem..
    so saye rse nk wat sistem dobi ni..
    agaknye ape yg ptot ade kt dlm sistem 2 yerk??
    ~HELP ME PLEASE~

  40. 40
    iypa // January 28th, 2011 pada 11:27 pm

    plez email sy di iypa90@yahoo.com
    sya berhrp sgt pda anda2 sekalian…:-(

  41. 41
    ain // January 31st, 2011 pada 1:11 am

    ada tak contoh rancangan perniagaan tuk saloon rambut ka????
    changne ne rp aq da nak d antar next week… pliz la t aq x duduk spm mateyla aq… uwahhhhhhhhhhhh………… gagal lah kompetensi aq nnt…. :(

  42. 42
    zai // February 6th, 2011 pada 3:47 am

    hye….sya ada prancangan nk wat bisnes kek lapis sarawak…tp sya xtau cner nk wat kertas kerja tuk bisnes tu…tlg erk?

  43. 43
    ju'a // March 7th, 2011 pada 10:52 am

    contoh rancangan perniagaan selendang..
    de projek bsar nak kena wat!!!!!!
    ~.~…huhuhuhuhuhuu

  44. 44
    addy // March 27th, 2011 pada 5:47 am

    Assalamualaikum,

    Saya memerlukan info dr tuan/puan tentang perniagaan dobi. Saya berminat ingin membuka kedai dobi. Diharap sesiapa yg ada segala info tentang kos & pengurusan perniagaan ini boleh la email kpd saya adyseptember@gmail.com

  45. 45
    rezamahdami // April 5th, 2011 pada 3:06 pm

    salam,
    kepada sesiapa yang mempunyai contoh rancangan bidang peruncitan.saya plan nak wat HALAL MART

  46. 46
    mellia // April 7th, 2011 pada 4:44 pm

    ada sesiapa yang mempunyai contoh kertas kerja rancangan perniagaan cenderamata. jika ada boleh emailkan kepada maliza77@gmail.com

  47. 47
    MIRA // April 8th, 2011 pada 5:56 am

    Boleh x sesiapa bg contoh rancangan perniagaan untuk membuka butik baju..Actually, sy sbenarnya sudah buke butik baju dlm 3 bln y lepas, tp bcadang nk mgembangkan lg perniagaan.. Sbb so far,sambutannya sangat bagus..

    TQ

  48. 48
    MIRA // April 8th, 2011 pada 5:56 am

    Boleh x sesiapa bg contoh rancangan perniagaan untuk membuka butik baju..Actually, sy sbenarnya sudah buke butik baju dlm 3 bln y lepas, tp bcadang nk mgembangkan lg perniagaan.. Sbb so far,sambutannya sangat bagus..Emil kan sy mira_edora86@ymail.com

    TQ

  49. 49
    MIRA // April 8th, 2011 pada 5:57 am

    Boleh x sesiapa bg contoh rancangan perniagaan untuk membuka butik baju..
    Actually, sy sbenarnya sudah buke butik baju dlm 3 bln y lepas, tp bcadang nk mgembangkan lg perniagaan..

    Sbb so far,sambutannya sangat bagus..Emil kan sy mira_edora86@ymail.com

    TQ

  50. 50
    Abg Ann // April 23rd, 2011 pada 3:32 pm

    // saya berminat untuk membuka perniagaan dobi tapi saya belum pun pernah mengikuti kursus2 berkaitan. so, mcm mana dan dimana kursus tersebut boleh saya ikuti… sila emilkan pada saya di mt_azim@yahoo.com

    tq

  51. 51
    marina // June 10th, 2011 pada 5:12 am

    hmm mana contohnya?

  52. 52
    nickruz // June 18th, 2011 pada 12:52 pm

    cth ada dekat atas tu… klik link disini(berwarna merah) n download aja;)…tq admin blog kasi info rp..ada tak rp untuk buka kedai buku n alat tulis??
    boleh kongsi ilmu usahawan2 yg telah berjaya..
    my email –> nickruz_niaga@yahoo.com

  53. 53
    siddiq // June 19th, 2011 pada 5:24 am

    mintak pendapat dan idea untuk rp atau contoh rp butik pakaian…da ckop pening da ni fkirkn plz k

  54. 54
    sue // June 20th, 2011 pada 11:17 am

    Saya berminat untuk membuka kedai dobi tetapi tidak mempunyai pengalaman dan info ttg perniagaan ini. Jika ada sesiapa yg ada info ttg perniagaa dobi sila emailkan pada nurain1808@yahoo.com, time kasih

  55. 55
    joanne // July 28th, 2011 pada 11:36 am

    sesiapa boleh bagi saya contoh rancangan perniagaan?

  56. 56
    Nately // September 30th, 2011 pada 3:27 am

    Thanks u so much kerana berkongsi contoh rancangan perniagaan!

  57. 57
    liza // November 9th, 2011 pada 3:48 am

    Salam…saya berminat menjalankan perniagaan barangan serbaguna termasuk hadiah2. Jadi sy hendak minta pertolongan untuk mengetahui rancangan perniagaan tersebut dan daripada mana sy blh dpt sumber atau pembekal barangan2 tersebut. Time kasih.

  58. 58
    Nona // November 11th, 2011 pada 3:52 am

    Salam semua.
    Has anyone heard MONAVIE. I dah buat 3 bulan, consistently i dapat 300-400 a week. My friend who is an engineer join bulan Jan 2011, bulan nie dah earn around 15-20k a week. Modal less than 1k. Memang too good to be true but it is. My friend will share how he did it.Again , nothing is easy. Tapi kalau next 6 months, kita boleh dapat consistent 10-20k a month (setiap bulan) pun ok gak…kite keje cam nak mati pun dapat increment tak sampai 200 setahun…

    Tak payah menjual,Tak payah pinjaman bank, tak payah staff, tak payah office. But you must HAVE 3 P. PATIENCE, PERSISTENT AND PERSEVERENCE.
    Kami ade talk every Tue and Fri at KL and Seremban.
    Kal i kalau minat at 017-3087785
    Come for the talk, dengar aje, then you decide.

  59. 59
    ahdiah // January 6th, 2012 pada 6:18 pm

    assalam semua..saya berminat nk buka khidmat cucian rumah dan pejabat..blh tlg email contoh rancangan perniagaan berkenaan…ahdiah3dec@gmail.com …tq….

  60. 60
    hamidun bin norsidi // February 7th, 2012 pada 12:44 pm

    asslmkm…mohon contoh rancangan perniagaan cuci kereta..terima kasih banyak2…

  61. 61
    hamidun bin norsidi // February 7th, 2012 pada 12:49 pm

    mohon contoh rancangan perniagaan cuci kereta tq….hrin72@yahoo.com.my

  62. 62
    pakejniaga // February 20th, 2012 pada 12:15 am

    dapatkan 33 kertas kerja siap sepenuhnya dan boleh diedit di laman web:

    http://pakejniaga.com

    banyak bonus hebat menanti anda.

  63. 63
    zahariah // March 9th, 2012 pada 4:02 am

    saya tak leh nak buka rancangan perniagaan dobi.. leh tak email kat saya.. tq

  64. 64
    Aien Angah // August 17th, 2012 pada 2:21 am

    Sy bermintak untuk RP.. bole email dekat sy..
    Thanks.. :)

  65. 65
    Azman // September 5th, 2012 pada 4:32 am

    Salam Tuan,

    Saya merancang untuk membuka kedai percetakan, buku dan alat tulis. Diharap tuan dapat memberikan contoh kertas kerja ke e-mail saya.

    Terima Kasih

  66. 66
    nor // September 6th, 2012 pada 8:33 am

    mohon contoh rp dobi. tenkiu

  67. 67
    nor // September 6th, 2012 pada 8:35 am

    mohon contoh rp dobi dan send ke ashila_74@yahoo.com. tks

  68. 68
    oni // December 10th, 2012 pada 5:21 am

    bole email rp dobi..t.q

  69. 69
    oni // December 10th, 2012 pada 5:25 am
  70. 70
    hb // December 29th, 2012 pada 8:29 am

    saya berminat nak buka carwash ..boleh inform pada saya tak apa procedur yg perlu dilakukan dan berapa modalnya..ada mana2 bank ke yg bolh kita buat pinjaman untuk bisnes nie…boleh share information please email me brotherhb@gmail.com ..tq

  71. 71
    shah // January 15th, 2013 pada 4:49 am

    Assalam semua.
    saya salah seorang yang berminat untuk berniaga..mengikut minat sj x boleh,kene jugak bepandukan pada kesesuaian tempat yang hendak berniaga..betol x?..ermm saya dah perhatikan tempat untuk saya berniaga dan saya rasa ianya sesuai jika saya buka kedai peralatan alat tulis,potostat,print n yg berkaitan..saya mohon contoh kertas kerja rancangan perniagaan ini.perlukan bantuan..tq

  72. 72
    Zara rahim // May 15th, 2013 pada 2:32 pm

    Salam,
    Sy berminat utk membuka perniagaan pakaian muslimah moden tapi masih mengikut garis panduan ciri2 islam. Sy perlukan kertas kerja utk menbuat pinjaman kewangan dgn badan kerajaan.Harap dapat share mengenai kertas kerja tersebut.Thanks

  73. 73
    an-nur // June 13th, 2013 pada 2:52 pm

    bole email rp dobi kt sy x..

  74. 74
    farid // June 17th, 2013 pada 3:15 pm

    assalamualaikum…

    Sy berminat utk membuka perniagaan dobi. Sy perlukan kertas kerja utk menbuat pinjaman kewangan.Harap dapat share mengenai kertas kerja tersebut. terima kasih.

  75. 75
    farid // June 17th, 2013 pada 3:17 pm

    assalamualaikum…

    Sy berminat utk membuka perniagaan dobi. Sy perlukan kertas kerja utk menbuat pinjaman kewangan.Harap dapat share mengenai kertas kerja tersebut. terima kasih.

    email : farid_kkbb@yahoo.com (urgent!!!)

  76. 76
    sue // October 2nd, 2013 pada 11:40 pm

    salam. saya berminat membuka kedai dobi.saya perlukan kertas kerja untuk pinjaman. harap en. dapat share kertas kerja tersebut.terima kasih.

  77. 77
    emen // October 28th, 2013 pada 10:40 am

    mcm mane nk memulakan perniagaan dobi huh? supplier machine nk cari kat mana? @ emen_izmer@yahoo.com

  78. 78
    Shaz // October 30th, 2013 pada 3:42 am

    Salam.saya nak buat business kedai tayar. sesiapa yang mempunyai RP kedai tayar boleh emailkan kepada saya shaz8683@yahoo.com.mohon kerjasama,terima kasih

Leave a Comment