Contoh kertas kerja rancangan perniagaan Penternakan Ikan Air Tawar.


Comments

  1. 1
    nurul // October 20th, 2008 pada 4:38 pm

    Sy nak contoh tentang menyediakan kertas kerja memohon pinjaman untuk memulakan perniagaan. Harap dapat bantu…ianya kertas kerja untuk memulakan perniagaan penternakan ikan keli..

  2. 2
    hanis // October 22nd, 2008 pada 2:35 pm

    Sy nak contoh tentang menyediakan kertas kerja memohon pinjaman untuk memulakan perniagaan. Harap dapat bantu…ianya kertas kerja untuk memulakan perniagaan penternakan ikan air tawar..

  3. 3
    mohd faizal ahmad // November 30th, 2008 pada 4:01 pm

    Saya amat berharap anda dpt memberi saya contoh rancangan perniagaan dobi. saya amat memerlukan cth tersebut.

    Hanya Allah sahaja membalas jasa anda.

    terima kasih

  4. 4
    saufi // December 9th, 2008 pada 1:54 pm

    saya amat berharap anda dapat memeri saya contoh rancangan perniagaan kedai peraot. Saya amar memerlukan..

  5. 5
    saufi // December 9th, 2008 pada 2:05 pm

    saya amat berharap anda dapat memeri saya contoh rancangan perniagaan kedai perabot. Saya amar memerlukan..

  6. 6
    najmuddin // December 14th, 2008 pada 12:00 pm

    Sy nak contoh tentang menyediakan kertas kerja memohon pinjaman untuk memulakan perniagaan. Harap dapat bantu…ianya kertas kerja untuk memulakan perniagaan CYBER CAFE..

  7. 7
    abd ilah // December 14th, 2008 pada 4:36 pm

    saya dari syarikat PERDANA GENERAL COMISSION AGENT
    (sales & productoin manager). Syarikat saya beroperasi di kelantan. saya berminat untuk usahasama dgn Syarikat puan, sebagai pembekal di kelantan. macamana saya hendak mendapatkan bekalan produk puan and bagaimana cara pehantaran produk puan ke kelantan dan klau dapat,hantarkan sekali katalog produk dan sebut harga.

  8. 8
    abng // February 13th, 2009 pada 3:56 pm

    Saya memerlukan Rancagan Perniagaan untuk mini market harap pihak tuan dapat membantu.Hanya Allah saja dpt membalas jasa baik tuan. Boleh email ker famin_84@yahoo.com. Sekian Wasalam

  9. 9
    Law // February 17th, 2009 pada 2:48 am

    saya berminat utk mngetahui lebih lnjut mngenai rancangan perniagaan yg lain

  10. 10
    a // February 17th, 2009 pada 4:12 am

    show me how to plan RP

  11. 11
    abdul jalil // February 18th, 2009 pada 10:04 am

    saya sangat memerlukan format rancangan perniagaan berkaitan dengan penghasilan palet ikan air tawar untuk kerja kursus saya. tolong e-mail pada jalil_pistol@yahoo.com.

  12. 12
    siti khalijah binti jamaluddin // February 19th, 2009 pada 4:00 am

    saya ingin memulakan projek ternkan air tawar.justeru itu saya ingin membuat pinjaman kewangan dari pihak bank.boleh tak bantu saya dalam menyediakan akaun penyata pendapatan.bagi contoh untuk penyata akaun ini.saya amat memerlukan tuan.terima kasih

  13. 13
    siti khalijah binti jamaluddin // February 19th, 2009 pada 4:01 am

    emailkan kepada saya di ct_8518@yahoo.com

  14. 14
    Nabila // February 25th, 2009 pada 6:55 am

    Saya ingin membuat kertas kerja untuk memohon pinjaman.. untuk kedai makan dan kedai kusyen kereta saya.. saya amat memerlukan bantuan

  15. 15
    martin edwin // March 12th, 2009 pada 7:34 am

    saye ingin membuat kertas kerja untuk memohon pinjaman untu menternak ikan air tawar.so disini saya ingin memerlukan pihat tuan/puan membantu saya.

  16. 16
    nysa // March 14th, 2009 pada 5:37 am

    salam…
    sy pelajar ting 5 dan sgt mmrlukan contoh rp untk kerja kursus sy…
    amat penting!!
    kalau boleh sy mendapatkan contoh berkaitan produk berasaskan herba/pertanian lagi bagus…

    sesaper ada mklumat tntg bagaimana minyak gosok/angin/tradisional dihasilkan tolonglah emailkan kpd saya…(info dperlukan dlm mggu ini)
    sakuraever_youngwolf@yahoo.com

    -amat mengharap-

  17. 17
    nur hanie // March 15th, 2009 pada 1:36 pm

    sy perlukan contoh RP tentang perladangan sayur. ade ke?
    sy amat memerlukan. boleh tak bg satu contoh? kalau b0leh, dlm mggu ni jugak. sbb sekarang tgh cuti sek0lah. mase ni je saya peruntukkan utk buat dan cari seberapa byk maklumat. bila dah balik ostel, susah nak cari maklumat. s0, b0leh tolong tak?

  18. 18
    mohd amin ong // March 22nd, 2009 pada 3:39 pm

    saya sedang menjalankan rancangan perniagaan RP – Penternakan Ikan Air Tawar di kawasan perak.sy memerlukan bantuan untuk membuat kertas kerja untuk perniagaan penternakan ikan air tawar,mohon email sy business plan utk perniagaan

  19. 19
    mohd amin ong // March 27th, 2009 pada 1:16 pm

    macamana nak buat kertas kerja dan dapatkan pinjaman untuk nak buat ternakan ikan dalam sangkar di tasik banding grik.

  20. 20
    masnina // March 31st, 2009 pada 12:35 pm

    assalamualaikum… saya perlu menydediakan RP untuk permohonan perniagaan yg baik, berkualiti, dan teratur serta sistematik. macamana menyediakan kertas kerja ini?

  21. 21
    mohd ramlan // April 7th, 2009 pada 1:34 am

    plz bg sy maklumat on demand and supply tuk ikan keli 2009…sy bru nk menceburi bidang ini…

  22. 22
    mr amri // April 13th, 2009 pada 5:20 pm

    saya dah siap RP untuk perniagaan lanskap garden..
    jadi masalah saya mcm mane sy nak kuatkan RP saya mudah untuk saya mendapat bantuan kewangan yang kukuh..
    saya adalah pelajar lepasan politeknik..
    saya mohon bantuan pandangan..

  23. 23
    gee // April 19th, 2009 pada 7:21 am

    saya nak contoh rancngan perniagaan batik…

  24. 24
    norhasikin // April 20th, 2009 pada 2:34 am

    sya memerlukan kerjasama daripada pihak tuan bagi membantu saya menyiapkan rancangan perniagaan penternakan ikan keli…saya memerlukan contoh perancangan perniagaan tersebut…kerjasama tuan hanya allah yang dapat membalasnya…

  25. 25
    miera:t3ch starpuck // May 4th, 2009 pada 4:09 am

    sye mmrlukan exmple rp jus mangga..
    sye amt mmrluk sbb ble da blek sush nkn crik mklumat.

  26. 26
    RIZUAN ZAINAL // May 13th, 2009 pada 9:50 pm

    SY MAHUKAN RP UNTUK PENGIKLANAN.TUJUAN RP SEBEGINI AMAT RUMIT DARI YANG LAIN.SAYA MAHUKAN RP PENGIKLANAN INI UNTUK TUJUAN PERMOHONAN PEMBIAYAAN PINJAMAN SEBANYAK 3JUTA.BOLEH KAH ANDA SEDIAKAN RP SEBEGINI..

    one_rz@ymail.com

  27. 27
    nizal // May 20th, 2009 pada 10:45 am

    askum, boleh tak bantu saya bincang berkenaan RP untuk membekal dan memborong sayuran dan bahan mentah. tolong saya. ape2 perbincangan email saya nizalthekiller@yahoo.com

  28. 28
    MOHD SAIFUL NIZAM BIN MOHAMMAD // June 2nd, 2009 pada 5:38 am

    sya memerlukan kerjasama daripada pihak tuan bagi membantu saya menyiapkan rancangan perniagaan penternakan ikan keli…saya memerlukan contoh perancangan perniagaan tersebut…kerjasama tuan hanya allah yang dapat membalasnya…

  29. 29
    amira // June 8th, 2009 pada 5:23 am

    bagaimana untuk memulakan perniagaan ikan keli?sya memerlukan kerjasama daripada pihak tuan bagi membantu saya menyiapkan rancangan perniagaan penternakan ikan keli…saya memerlukan contoh perancangan perniagaan tersebut…moga pihak tuan dapat membantu saya.
    emelkan kepada saya
    ct_miera@yahoo.com

  30. 30
    khalijah // June 14th, 2009 pada 2:40 am

    saya sangat memerlukan format rancangan perniagaan berkaitan dengan penghasilan palet ikan air tawar untuk kerja kursus saya. tolong e-mail pada

  31. 31
    khalijah // June 14th, 2009 pada 2:43 am

    saya sangat memerlukan format rancangan perniagaan berkaitan dengan penghasilan palet ikan air tawar untuk kerja kursus saya. tolong e-mail pada

    amat mangharap

    khalijah_mahang@yahoo.com.my

  32. 32
    zura // July 12th, 2009 pada 4:27 am

    saya sangat memerlukan kerjasama daripada pihak tuan bagi membantu saya menyiapkan rancangan perniagaan penternakan ikan keli…saya juga memerlukan contoh perancangan perniagaan tersebut…moga pihak tuan dapat membantu saya.

    emelkan kepada saya
    zura_azaman@yahoo.com

  33. 33
    alias // July 25th, 2009 pada 1:02 am

    assalammualaikum w.b.t.
    saya memerlukan pertolongan dari pihak tuan/puan untuk rancangan perniagaan burung layang-lawang atau walit.kejersama dari pihak tuan/puan hanya Allah sahaja dapat membalasnya.terima kasih.

    email kepada saya :-
    elies_PEA@yahoo.com

  34. 34
    Benjamin Joseph // August 1st, 2009 pada 12:56 am

    saya sudah menternak ikan keli dalam kanvas secara kecilan dan baru 2 kali menuai.dan saya ingin mengembanhkannya kepada yang lebih besar tetapi saya tidak cukup modal.Dimanakah saya hendak mendapat bantuan pinjaman? saya sngat2 memerlukan pinjaman ini kerana amat minat terhadap penternakan ini.bolehkah anda membantu saya.Email.ben_jamin9971@yahoo.com.my

  35. 35
    awang // August 17th, 2009 pada 2:13 pm

    saya pembekal kenves dan tong ikan pe untuk menternak ikan saiz (mengikut pilihan tuan )tong @ kenves yany berminat hubungi email : awang_penang@yahoo.com.my

  36. 36
    nesh // September 3rd, 2009 pada 1:00 pm

    saya hendak memdapat bantuan cara untuk mendapatkan pinjaman bank untuk meningkatkan perikanan dan cara membuat kertas kerja untuk mendapat pinjaman dari bank ..

  37. 37
    kak siti // October 6th, 2009 pada 4:15 am

    syarikat kami ada membuat makanan ikan dan makanan ayam. stater 32%,
    grower 28%,finisher 18% harga amat berpatutan untuk
    keterangan lanjut silahubungi kak siti tel: 017-9161458 / 013-3351903

  38. 38
    kak siti // October 6th, 2009 pada 4:22 am

    syarikat kami ada membuat makanan ikan dan makanan ayam.
    stater 32%,grower 28%,finisher 18% harga amat berpatutan untuk keterangan lanjut sila hubungi kak siti tel: 017-9161458 / 013-3351903

  39. 39
    Hassan Abdullah // October 24th, 2009 pada 7:16 am

    saya ader mempunyai perniagaan ikan patin sangkar di Temerloh..sesiapa yg berminat untuk mendapatkan ikan patin termerloh bleh menghubungi saya…

  40. 40
    Hassan Abdullah // October 24th, 2009 pada 7:18 am

    kepada kak siti, bleh tgalkan email untuk kita berhubung mengenai makanan ikan…

  41. 41
    Hassan Abdullah // October 25th, 2009 pada 1:19 pm
  42. 42
    yana // October 25th, 2009 pada 2:21 pm

    email kat saya eya_81@hotmail.com

  43. 43
    Shan // November 9th, 2009 pada 9:38 am

    Kepada mereka yang berminat untuk bermula dalam bidang penternakan, sila hubungi saya melalui email di eximexcel@live.com atau eximexcel@yahoo.com atau talipon sahaja 012 324 1259.
    Saya akan memberi diskaun yang berpatutan untuk makanan ternakan.
    Syabas kepada mereka yang bakal mencerobohi bidang ini

  44. 44
    Amirul Asyraf // November 18th, 2009 pada 1:43 am

    saya amat berminat dengan penternakan ikan keli dalam kanves tapi saya tidak tahu bagaimana memulakannya, berapa kos permulaan, di mana mendapatkan benih ikan keli dan bagaimana membuat kertas kerja untuk pinjaman? email kat saya di asyraf_amirul@yahoo.com

  45. 45
    zakir // December 14th, 2009 pada 12:15 pm

    kalu bleh sy nk RP berkenaan kedai komputer n projek tanman sayur-sayuran

  46. 46
    pUt3 saNtub0Ng // January 15th, 2010 pada 6:14 am

    sy nk contoh RP untuk mndptkan pinjaman bg memulakan biz penanaman nanas..bantuan dr pihak anda amat sy perlukan n sy hargai…thnx

  47. 47
    pUt3 saNtub0Ng // January 15th, 2010 pada 6:16 am
  48. 48
    daniwza // January 17th, 2010 pada 10:21 am

    Salam sy ada prolem,ikan keli mentua wat kat kmpung perlis masalanya tkde tmpat yg sesuai coz ikan da esar2 lengan nk wat kolam ikan takde modal ada2 sapa le tlg kat mana le dpt modal

  49. 49
    hisyam oreng // January 18th, 2010 pada 4:07 pm

    sy nk cari ikan patin

  50. 50
    49 // January 25th, 2010 pada 3:04 pm

    macam mana nak buat kertas keja untuk ternakan ikan air tawar??
    bantu saya

  51. 51
    mohd zuraidi mohamed // February 4th, 2010 pada 4:01 pm

    salam,….. boleh bagi saya RP BANTUAN bagi pertenakan ikan dalam kanvas. bantuan ini untuk persatuan belia felda.
    edDBH8132@gmail.com

  52. 52
    master_joe // February 15th, 2010 pada 8:57 pm

    anak pokok cengal setinggi 1 kaki utk dijual harga RM3 je murah…tiada minimum order..sila hubungi zul(017-2306519)…cepat2 smntara stok msih ade…

  53. 53
    fazlih // March 3rd, 2010 pada 2:22 pm

    Saya ingin membuat perniagaan kolam pancing ikan airtawar berserta kedai makan dan chelet di tawau ketika berpencen dari tentera.sila tunjuk ajar saya.t.ksh.

  54. 54
    mohd tarmizi // March 4th, 2010 pada 1:47 pm

    Saya ingin menceburi bidang penternakan ikan air tawar dan penternakan burung layang-layang/walit. Saya mempunyai kira2 10ekar tanah yang masih terbiar. Sila beri tunjuk ajar. Terima kasih

  55. 55
    mohd tarmizi // March 4th, 2010 pada 1:51 pm

    Saya perlukan kertas kerja untuk penternakan ikan air tawar dan penternakan burung layang-layang atau walit. Bantu saya.. Terima kasih

  56. 56
    mohd tarmizi // March 4th, 2010 pada 1:53 pm

    Saya perlukan kertas kerja untuk penternakan ikan air tawar dan penternakan burung layang-layang atau walit. email kepada saya mizi_aqua79@yahoo.com.my Terima kasih

  57. 57
    izam // March 13th, 2010 pada 11:41 am

    Kami menyediakan semua jenis benih ikan dengan harga berpatutan.Terutama lokasi Pantai Timur.Untuk maklumat lanjut hubungi saya ditalian 019-9625149

  58. 58
    SYAH // April 21st, 2010 pada 12:54 pm

    benih ikan untuk DIJUAL…

    benih ikan KELI

    2 inci 7-8 sen
    3 inci 11-12 sen

    benih ikan TILAPIA AIR TAWAR

    2 inci bwh 16-17 sen
    2 inci ats 18-19 sen

    benih ikan SIAKAP

    1.5 inci 20 sen
    2 inci 50 sen
    3-4 inci RM 1.20
    4-5 inci RM 1.60

    benih ikan TILAPIA AIR MASIN

    3

  59. 59
    SYAH // April 21st, 2010 pada 12:56 pm

    benih ikan TILAPIA AIR MASIN

    3 inci ats 45 sen

    harga tmasuk pghntarn.. MIN & FREE pghntran 5000 ekor & 50km dari kg fikri, setiu dan KB
    019-5144239

  60. 60
    abd rahman bin ab rahim // May 6th, 2010 pada 5:03 pm

    DI SINA SAYA INGIN CONTOH KERTAS KERJA BAGI PINJAMAN UNTUK TERNAKANIKAN KELI

  61. 61
    daus // May 18th, 2010 pada 11:08 am

    salam….
    sye ingin menjalankn ternakan ikan air tawar (kolam/tangki).sye perlukn bntuan cara2 untuk mula mnjalankn ternakan ini..localband01@yahoo.com

  62. 62
    Zaini // May 24th, 2010 pada 5:32 am

    Stok benih ikan keli 3-3.5″ sediada, harga 8-10sen, bergantung kepada kuantiti dan lokasi penghantaran. Lokasi Rawang, Selangor. Khidmat nasihat penjagaan, penjimatan makanan dan pasaran diberikan percuma. Hubungi Zaini 019-6696606.

  63. 63
    maza // May 28th, 2010 pada 7:22 pm

    assalamualaikum kepada semua,saya memerlukan maklumat mengenai ternakan ikan keli.saya ingin mengajar murid khas kaedah penternakan tersebut bagi membantu mereka di masa hadapan.tolong email kepada saya jika tidak keberatan.syukran jazilan..maxs_mz@yahoo.com

  64. 64
    ??? ???? // June 6th, 2010 pada 2:27 am

    salam….saya memerlukan bantuan untuk melaksanakan kerja….saya memerlukan cara2 utk menternak ikan air tawar…harap bantuan dihulurkan…..kerjasama yg anda berikan saya dahului dgn ?????????

  65. 65
    wani // June 7th, 2010 pada 2:15 am

    salam..saya amat memerlukan kertas kerja bagi memohon bantuan permodalan bagi pembukaan bengkel kereta.

  66. 66
    shahdan // June 9th, 2010 pada 5:34 am

    salam,syarikat kami PZRS AQUACULTURE ada menternak udang kara(redclaw) air tawar.kepada sesiapa yg berminat boleh cll@sms 0177497853 utk maklumat lanjut.

  67. 67
    Bunsu Ata // July 5th, 2010 pada 4:32 pm

    Saya menerlukan satu RP untuk tanaman jagung secara usahasama, untuk memohan pinjamin. Terima kasih.

  68. 68
    liza othman // July 11th, 2010 pada 5:22 pm

    Salam. Mohon cadangan tempat pelajar praktikal yg bminat dengan perikanan dan ikan air tawar (area kelantan) serta ternakan lembu area rawang, shah alam atau sgbuluh.
    praktikal selama 2 bulan mulai ogos 2010-oktober 2010. terima kasih.

  69. 69
    romzi bin johnny // July 26th, 2010 pada 1:11 pm

    memerlukan contoh kertas kerja un tuk menternak ikan air tawar seperti ikan keli,tilapia,ikan haruan,

  70. 70
    Hamdan // July 28th, 2010 pada 2:10 am

    Kami pengeluar produk fiber glass seperti tangki penternakan ikan dan sebagainya
    Ingin kan tangki , hubungi kami 0125598293 Hamdan

  71. 71
    aldam bin abraham // August 1st, 2010 pada 3:50 pm

    terima kasih banyak atas kemudahan ini.banyak membantu dalam saya menyediakan RP..saya sangat berminat pada perniagaan peternakan ikan air tawar.sila beri tunjuk ajar.

  72. 72
    alif // August 5th, 2010 pada 2:53 am

    tanah untuk disewa dibanir,tapah,perak.
    luas kawasan: 3 ekar.
    laluan: jalan bertar
    jenis punca air: surface water
    kegunaan: kolam ikan, pusat memancing, mineral water
    untuk pertanyaan selanjutnya boleh hubungi
    En. Alif ditalian 019-290 6993 atau
    En. Idros ditalian 012-673 0149

  73. 73
    watie waima // August 5th, 2010 pada 4:44 am

    saye ingin membuat kertas kerja untuk memohon pinjaman untuk memulakan perniagaan menternak ikan air tawar. jd sy amat berharap kpd sesape yg boleh membantu. emailkan pd jika tdk keberatan s_waima@live.com

  74. 74
    rela berkorban untk rp..!! // August 26th, 2010 pada 2:23 am

    tlong…tlong…nk rp nie yg modal dye 30000 je..semggu je lg nk kne siapkan…lau xsiap xdpt a+ la aku exm nie cz modul rp xckup..hmmmm..sape yg smpati 2..email kt rasidahsuhada@yahoo.com………

  75. 75
    shahdan // August 27th, 2010 pada 1:13 pm

    salam.selamat berpuasa & menyambut aidilfitri kpd umat islam.syarikt kami PZRS AQUACULTURE ada membekal benih talapia merah.lobster(REDCLAW) air tawar & ikan hiasan(GAPI).sesiapa yang berminat sila hubungi 0177497853 utk info lanjut.

  76. 76
    Izly Izlya // October 5th, 2010 pada 6:00 am

    saya memerlukan kerjasama daripada pihak tuan bagi membantu saya menyiapkan rancangan perniagaan pusat memancing ikan-ikan laut di melaka…saya memerlukan contoh perancangan perniagaan tersebut…kerjasama tuan hanya allah yang dapat membalasnya…sila email kepada sy..meandyou1301@yahoo.com
    terima kasih

  77. 77
    syah // October 14th, 2010 pada 12:28 am

    benih ikan untuk DIJUAL

    KELI
    2 inci 7-8 sen
    2.5 inci 9-10 sen
    3 inci 11-12 sen

    TILAPIA
    2 inci 16-18 sen
    3 inci 25-28 sen

    PATIN
    2-3 inci 20-25 sen

    hrga tmasuk pghntrn dan bdasrkan kuantt..

    pAKEJ PENTERNAKAN IKAN KELI… beli balik hrga TETAP RM 3.60/KG…

    pusat : pasir pekan, KB DAN kg fikri, setiu..

  78. 78
    syah // October 14th, 2010 pada 12:31 am

    benih ikan untu DIJUAL…

    KELI
    2 Inci 6.5-7.5 sen
    3 inci 8.5-9.5 sen

    TILAPIA
    2 inci 16-18 sen
    3-4 inci 25-28 sen

    PUYU
    1 iINCI 13-14 SEN
    1.5 INIC 15-18 SEN

    hrga rmasuk pghntrn dan bdasrkn kuantt..

    KURSUS ASAS PENTERNAKAN IKAN KELI;;
    tarikh ; 23 oktober 2010
    masa : 8.30 pg-5ptg
    bayarn : rm 65.00
    tempat : ldg bersepadu kg kopok, pasir gudang johor..

    019-5144239

  79. 79
    Sepit Biru Resources // October 31st, 2010 pada 3:01 pm

    Kami dari Sepit Biru Resources adalah pembekal makanan ikan yg berkualiti tinggi dan memenuhi standard antarabangsa. Pelet import ini juga bersih dan suci dari unsur unsur yg tidak dibenarkan. Ujian Makmal juga telah dilakukan untuk memastikan pelet ini berkualiti tinggi dan mematuhi syarat kebersihan. Harga amat murah dan senang diperolehi.Sesuai untuk semua jenis ikan air tawar. Jenis pelet adalah seperti dibawah.

    1) Starter : RM48/Bag (20kg). RM45/Bag bagi belian 5 bag ke atas.
    2)Grower: RM46/Bag (20kg). RM43/Bag bagi belian 5 bag ke atas.
    3)Finisher. RM44/Bag (20kg). RM41/Bag bagi belian 5 bag ke atas.

    Khidmat penghantaran juga disediakan bagi tempahan melebihi 30 beg.

    Kami juga membekal anak benih tilapia merah berkualiti tinggi seperti dibawah:
    Saiz 2 inch : RM0.20/ekor
    Saiz 1.5inch : RM0.15/ekor
    Saiz 1 inch : RM0.10/ekor
    *Tiada tempahan minimum. Tempahan banyak..harga boleh dirundingkan lagi..

    JADI APA TUNGGU LAGI…TEMPAHLAH SEKARANG..SILA TELEFON ATAU LAWATI KAMI DI LOKASI SPT DIBAWAH.

    SEPIT BIRU RESOURCES
    N0 1, JALAN ABDUL HALIM,
    DESAPUTRA 43000 KAJANG
    SELANGOR.

    SALES MANAGER: EN WAN 016-6742085

  80. 80
    mohd akram // November 28th, 2010 pada 5:14 pm

    saya perlukan rp untuk penanaman pisang boleh tuan email kan pada sy,sy ingin mencuba pinjaman dari mara

  81. 81
    lin // December 6th, 2010 pada 2:39 am

    saya ingin membuat penanaman kelapa sawit,boleh tak emailkan saya cara rp bagi melakukannye.kerana saya ingin membuat pinjaman dgn risda

  82. 82
    hafiz // December 22nd, 2010 pada 8:32 am

    saya merancang untuk memulakan penternakan ikan air tawar.. ingin contoh kertas kerja..
    Tunjuk Ajar Ku Sifu!! huhu

  83. 83
    sham // January 5th, 2011 pada 4:13 am

    Salam, saya mohon dapat kertas kerja (costing sheet) untuk penternakan ikan sangkar laut serta kos penyelengaraan dari segi makanan, kesihatan dll.

    terima kasih

  84. 84
    lan // february 13th, 2011 pada 12.00pm // February 12th, 2011 pada 4:59 pm

    salam,saya ingin menceburi bidang penternakan ikan air tawar seperti ikan keli,talapia,puyu atau haruan disini sy telah membina dua buah kolam tanah keluasan 30*20kaki ingin membuat sangkar dlm kolam.lokasinya di pekan langgar alor kedah.disini saya ingin bantuan khimad nasihat seperti penjagaan,penjimatan makan,kewangan untuk pinjaman dan lebih tepat lagi memberi tunjuk ajar kepada saya tentang penternakan ikan air tawar disini saya sertakan emil mohdrazlan69@yahoo.com FON;019.5068939/017.5264556/ TERIMA KASIH SAYA PERLUKAN BANTUAN ANDA.

  85. 85
    lan // // February 12th, 2011 pada 5:09 pm

    salam,saya ingin menceburi bidang penternakan ikan air tawar seperti ikan keli,talapia,puyu atau haruan disini sy telah membina dua buah kolam tanah keluasan 30*20kaki ingin membuat sangkar dlm kolam.lokasinya di pekan langgar alor star kedah.disini saya ingin bantuan khidmat nasihat seperti penjagaan,penjimatan makan,kewangan untuk pinjaman dan lebih tepat lagi memberi tunjuk ajar kepada saya tentang penternakan ikan air tawar disini saya sertakan emil mohdrazlan69@yahoo.com FON;019.5068939/017.5264556/ TERIMA KASIH SAYA PERLUKAN BANTUAN ANDA.

  86. 86
    wan fazli // February 15th, 2011 pada 7:38 am

    salam.sy perlukan format atau contoh kertas kerja perniagaan berkenaan asuhan benih ikan kerapu.saya amat berharap pihak anda dapat membantu saya.

  87. 87
    wan fazli // February 15th, 2011 pada 7:40 am

    salam.sy perlukan format atau contoh kertas kerja perniagaan berkenaan asuhan benih ikan kerapu.saya amat berharap pihak anda dapat membantu saya.disini saya sertakan email saya fwanfazli@yahoo.com

  88. 88
    jamshari // February 21st, 2011 pada 6:02 pm

    saya memohon jasa baik tuan puan untuk mendapatkan kertas kerja penternakkan ikan keli dalam kolam dan penternakan lembu pendaging , bagi membantu belia belia didaerah saya yang tidak berkejaya .

  89. 89
    jamshari // February 21st, 2011 pada 6:17 pm

    saya memohon jasa baik tuan puan untuk mendapatkan kertas kerja penternakkan ikan keli dalam kolam dan penternakan lembu pendaging , bagi membantu belia belia didaerah saya yang tidak berkejaya kalau di izinkan ini email saya jamsharijaafar@yahoo.com

  90. 90
    ahmad // March 1st, 2011 pada 11:52 am

    sy menjual benih ikan talapia merah… Area perak…
    1inci 9 sen
    1.5inci – 10 sen
    2inci – 11sen
    -serta makanan tambahan utk ikan seperti roti (bukan kulit roti! Ikan talapia suka dan cpt membesar)… Bertih jagung basah…
    e mail sy untuk keterangan lanjut
    death_funeral666@yahoo.com

  91. 91
    Nor Azmie Bin Mustapha // March 28th, 2011 pada 5:06 pm

    saya berkeinginan utk menceburkan diri dalam bidang penternakkan ikan air tawar(keli dan tilapia).masalahnya saya tiada panduan atau contoh utk membuat kertas kerja.diharap pihak tuan/puan dapat memberi khidmat nasihat,berserta contoh kertas kerja.

  92. 92
    Nor Azmie Bin Mustapha // March 28th, 2011 pada 5:07 pm

    saya berkeinginan utk menceburkan diri dalam bidang penternakkan ikan air tawar(keli dan tilapia).masalahnya saya tiada panduan atau contoh utk membuat kertas kerja.diharap pihak tuan/puan dapat memberi khidmat nasihat,berserta contoh kertas kerja.norazmieazmie@yahoo.com

  93. 93
    blabak // April 20th, 2011 pada 5:49 pm

    lain org mnt, lain yg d bg..

  94. 94
    blabak // April 20th, 2011 pada 5:49 pm

    palui

  95. 95
    zia // May 21st, 2011 pada 3:30 pm

    nk taw cra2 nk trnak ikan haruan..

  96. 96
    Mohd Farhan // June 17th, 2011 pada 4:24 pm

    Assalamualaikum kepada semua..kami setakat ni telah mempunyai 220 sangkar ternakan ikan talapia di bukit raya kedah..

    kami akan ada kan promotion jualan ikan dgn kuantiti yang besar mengikut tan.

    kualiti ikan mengikut gred dan harga iaitu :

    Gred A Sekilo 2ekor : RM10
    Gred B Sekila 3ekor : RM9
    Gred C Sekilo 4ekor : RM8

    kepada sesiapa yg berminat atau agent jualan boleh hubungi sy di talian 0193994121 =Farhan

  97. 97
    Mohd Farhan // June 17th, 2011 pada 4:25 pm

    harga boley negotiate.

  98. 98
    saiful // November 14th, 2011 pada 10:46 am

    saya nak tanya ada tak contoh rancangan perniagaan yang berbentuk sukan.,.,saya memerlukan contoh rancangan perniagaan court futsal.,.,sbb saya hendak mmbuat tugasan rancangan perniagaan. sbgai cth.,.,. sport planet,sport elite adalah gelangggang futsal yang menawarkan perkhidmatan bermain futsal.,.,sekian, terima kasih.

  99. 99
    fauzi // November 15th, 2011 pada 3:38 pm

    Saya peraih getah dan memerlukan rancangan perniagaan dalam permohonan pinjaman dari mara dalam bentuk modal pusingan dan pembiayaan bangunan premis. Boleh bantu saya..??

  100. 100
    aihar // February 17th, 2012 pada 3:01 pm

    Harap dapat bantu saya untuk memulakan perniagaan burung walet. Saya nak rancangan perniagaan burung walet.

  101. 101
    shahdan // February 27th, 2012 pada 8:21 am

    Biz ternakan lobster air tawar,tunjuk ajar diberikan kpd yang berminat,hubungi 0177497853 utk info lanjut.tk

  102. 102
    syikin // April 3rd, 2012 pada 1:17 pm

    saya memerlukan rancngan perniagaan untuk peruncitan.. sangat2 memerlukan kerna sush untuk mencri rujukan berkaitan peruncitan.. tolong emailkan di niaangie@ymail.com terima kasih..

  103. 103
    eyna // April 3rd, 2012 pada 1:37 pm

    emailkan pada saya……… eyna_deqna@yahoo.com

  104. 104
    eva // April 10th, 2012 pada 4:20 am

    saya nak tanye,mcm mne nak mntak bntuan anak ikan ye??bgaimana nk buat krts krja ye??blh tlg tak??sy ada sebuah kolam yg tak digunakan..jd syg kalau dibiarkan..hrap dibantu..

  105. 105
    eva // April 10th, 2012 pada 4:23 am

    saya nak tanye,mcm mne nak mntak bntuan anak ikan ye??bgaimana nk buat krts krja ye??blh tlg tak??sy ada sebuah kolam yg tak digunakan..jd syg kalau dibiarkan..hrap dibantu..zefvaahyuni@yahoo.com

  106. 106
    eva // April 10th, 2012 pada 4:25 am

    saya nak tanye,mcm mne nak mntak bntuan anak ikan ye??bgaimana nk buat krts krja ye??blh tlg tak??sy ada sebuah kolam yg tak digunakan..jd syg kalau dibiarkan..hrap dibantu..zefvawahyuni@yahoo.com

  107. 107
    muhammad hazim ibrahim // April 21st, 2012 pada 5:26 pm

    saya nak tanye,mcm mne nak mntak bntuan anak ikan ye??bgaimana nk buat krts krja ye??blh tlg tak??tmpt sy berdekatan dengan sg. tmerloh, pahang…harap encik dapat bantu saya muhammad hazim..jim_xaxau@yahoo.com

  108. 108
    muaz amin // May 6th, 2012 pada 4:15 am

    saya muaz amain dari kemboja..penduduk tepi air sungai mekong..saya amat memerlukan tiknik ternakan ikan dan bernih ikan ..saya tidak ilmu tiu ..oleh itu harap pihak tuan send cara dan rancangan ternakan ikan ini kepada email saya (muaz_amin@yahoo.com) hanya Allah saja yang belas jasa baik tuan..sekelian terima kasih..wslasm

  109. 109
    robert // May 18th, 2012 pada 6:53 pm
  110. 110
    faizal // September 18th, 2012 pada 6:32 am

    boleh emailkan contoh kertas kerja menternak ikan air tawar dalam sangkar….emailkan ke kcn218@yahoo.com

  111. 111
    hunny // October 23rd, 2012 pada 3:12 am

    sesiapa boleh emaikan contoh kertas kerja untuk menternak lembu/kambing…tolong emailkan ke hunny1504@yahoo.com

  112. 112
    mun // January 3rd, 2013 pada 6:10 pm

    assalam..boley tlg emelkan kt sy contoh proposal ternak ikan air tawar kt sy x?emelkan ke emel sy..terima kasih encik..

  113. 113
    iffa // April 27th, 2013 pada 6:52 am

    salam, boleh tolong emailkan saya prestasi kewangan penternakan air tawar ni ? terima kasih,

  114. 114
    alon82 // May 27th, 2013 pada 3:28 pm

    assalam…boleh emailkan kepada saya contoh RP ternakan ikan air tawar…
    greates_alon82@yahoo.com.my
    terima kasih

  115. 115
    muhd faizal // June 3rd, 2013 pada 7:06 am

    Sy nak contoh tentang menyediakan kertas kerja memohon pinjaman untuk memulakan perniagaan. Harap dapat bantu…ianya kertas kerja untuk memulakan perniagaan penternakan ikan air tawar…hubungi saya di talian 019-4661132

  116. 116
    Faizal // December 13th, 2013 pada 4:18 am

    Sy nk contoh kertas kerja rancangan perniagaan ikan laga.

Leave a Comment