Contoh rancangan perniagaan asal boleh didapati SkorCareer.com.my.

Download format .pds

Download format .doc


Comments

  1. 1
    sofiyuddin // June 11th, 2008 pada 5:46 pm

    terima kasih kerana telah menyediakan contoh rancanagan perniagaan..bagi saya web site ini lah yang terbaik kerana dengan ikhlas memberi contoh RP ini dengan percuma..saya amat muak dan janggal dgn website2 lain yang hanya mahukan wang hanya untuk contoh perniagaan.. apa pun saya berterima kasih kerana sudi menyediakan contoh RP ini…thx

  2. 2
    syahirah // June 17th, 2008 pada 1:59 am

    terima kasih, ini lah contoh PR yang terbaik

  3. 3
    mohd hasmadi che hassan // June 23rd, 2008 pada 8:30 am

    Terima kasih byk2

  4. 4
    qistina // August 14th, 2008 pada 4:27 am

    terima kasih banyak kerana membantu

  5. 5
    farell // August 20th, 2008 pada 1:58 pm

    ada contoh untuk profile syarikat menjahit pakaian tak?

  6. 6
    yus // October 8th, 2008 pada 1:32 am

    thanks alot.

    web site lain no fulus no RP.

  7. 7
    airil // October 21st, 2008 pada 6:20 am

    selamat berkenalan….
    sy ada masalah besar ni harap awak sudi tolong….
    sy kene siapkan satu rancangan perniagaan (marketing plinning) utk kerja kursus sy…
    so tengah pening kepale ni…
    sy harap awak dapat membantu…
    tak kisah apa2 prodak sekalipun…
    please?

  8. 8
    vyia // November 2nd, 2008 pada 4:35 am

    Thx 4 Diz Marvellous ‘RP’…
    i really need diz as my referenCe…..
    i am doin’ my assignment right now….
    n i got nO idea at all…..
    i could’t managed to passed up my assignment at da nick of da time….
    Luckily…..
    and finally…..i’ve completed my assignment anyway…
    n i’ll pass up it tomorow…i know its kinda Late 4 me…hehehe…
    thx anyway

  9. 9
    fifi // November 2nd, 2008 pada 2:26 pm

    i want to thanks this website owner for giving a free service for me to look at an example of bussiness plan..tq ;)

  10. 10
    dazieqru // November 5th, 2008 pada 3:04 pm

    salam …tq sbb sediakan rp tanpa mengenakan caj…….tq bebanyak…….teruskan usaha…hu2…

  11. 11
    muslim // November 8th, 2008 pada 3:24 pm

    timer kasih banyak2.. susah nak cari laman web sebaik ni..
    ok ..bye…

  12. 12
    saddamalaya // November 10th, 2008 pada 12:13 pm

    Askum….terima kasih atas kesudian pihak anda membantu golongan seperti saya yang amat memerlukan bantuan..Inilah ertinya “BERSAMAMU”……..Terima Kasih!!!!!!!!

  13. 13
    SITI HASLIA BT SAAD @ DIN // November 12th, 2008 pada 10:22 am

    tolong saya untuk dapatkan RANCANGAN pERNIAGAAN

  14. 14
    erermita // November 25th, 2008 pada 11:02 am

    hai… saya juga seperti kebanyakan org lain dalam kesukaran untuk mendapatkan rancangan perniagaan.. untuk mengembangkan perniagaan yang sedia ada.. bolehkah berkongsi aidea.. atau conton RP untuk PKS seperti saya…

  15. 15
    panji alam // November 27th, 2008 pada 4:53 pm

    Terima kasih banyak2 diatas kesudian berkongsi ilmu.

  16. 16
    Fuad // December 10th, 2008 pada 2:44 am

    Bagaimana pula jika perniagaan saya tidak memerlukan premis? saya cuma perlu membuka 1 kaunter kecil (meja dan kerusi) untuk perniagaan saya…

  17. 17
    nino // December 11th, 2008 pada 3:12 am

    terima kasih kerana dengan ikhlas memberi contoh rancangan perniagaan. terima kasih banyak2.

  18. 18
    Fynna // December 16th, 2008 pada 2:31 am

    selamat pagi,saya ingin meminta bantuan dari pihak tuan tentang cara-cara melaksanakan perancangan perniagaan atau pun kertas kerja bahagian pemasaran dan jualan.

    saya harap tuan dapat membelasnya secapat mungkin

    terima kasih

  19. 19
    seorg ank // December 26th, 2008 pada 5:30 am

    thanks sgt2 utk cntoh krts krja nie..
    sgt2 brgna, yg lain mostly kne byr..
    krts kerja nie utk ayh sy, dia nk mnternak cacing..
    so klu de spe2 yg de pglaman ternak cacing, plz give me info..
    sy mmg zero psl ccing n sy hrp sy leh tlg ayh sy=(
    hrp this bsiness plan leh tlg ayh sy dptkn pinjman..
    thanks

  20. 20
    azura // December 28th, 2008 pada 2:18 am

    slm..
    ada tak contoh kertas kerja untuk pembekal yg baru menjalankan bisnes??

  21. 21
    AZMAN // January 1st, 2009 pada 2:08 pm

    ANYWAY HAPPY NEW YEAR..

    aku memang suke sgt website nie…
    sharing RP sama juga sharing ilmu…
    memang aku respect..

    hanya tuhan yg membalas jasa baik anda ini..
    balasan ini lah yg lg baik dpd wang..
    tq

  22. 22
    weet // January 8th, 2009 pada 4:19 am

    thank u so much… semoga ilmu yg dikongsi ini di berkati.. terima kasih sekali lagi

  23. 23
    wahab salleh // January 16th, 2009 pada 6:17 am

    pls send kt i contoh papaework utk buka sports centre.
    i nk wat loan tekun ni….
    pls send as soon as possible.

    tq

  24. 24
    Saiful, Kajang // January 19th, 2009 pada 5:09 am

    Assalamu’alaikum.

    Jutaan trma ksh d tujukan pada saudara/ri empunya website ini krna ksudian berkongsi RP kpda kami yg zero hero ttg RP ni. bagi sy RP anda lengkap smuanya dan insyaAllah tnpa ragu2 pihak peminjam meluluskan loan yg dmnta. hanya Allah dapat membalas jasa baik anda dan saya doakan kesejahteraan anda sekeluarga dan d murahkan rezeki insyaAllah. =)

    Yang berterima-kasih,
    -saiful-

  25. 25
    Ahmad Tawau // January 22nd, 2009 pada 5:43 pm

    Tnx a lot, maybe jarang malah hampir tiada di akhir zaman ini pihak yg memberikan sstu kpd pihak lain tanpa meminta bayaran namun saudara meletakkan diri pada posisi yang berbeza, moga rahmat Allah senantiasa melimpahi saudara, family dan lain2. Mohon izin untuk saya manfaatkan contoh2 RP yang terdapat di sini.
    Terima kasih.
    Ahmad
    Tawau

  26. 26
    Mac // January 24th, 2009 pada 1:36 am

    Blehkah tuan kirim kan contoh paperwork / RP ttg perniagaan yg berkaitan dgn pertanian..

  27. 27
    lia // January 27th, 2009 pada 2:19 am

    sy memerlukan bantuan untuk membuat kertas kerja untuk perniagaan kedai telefon sy…sy nk buat pinjaman ngan teki=un..
    harap dapt bantuan dr pihak saudara

  28. 28
    Yan // January 28th, 2009 pada 7:27 am

    saya memerlukan contoh kertas kerja untuk membuka pusat penjagaan

  29. 29
    azra queronny // February 3rd, 2009 pada 4:36 am

    mohon email pada saya cara cara nak buka kedai dobi yang sederhana buat permulaan dan modal yang paling murah.

  30. 30
    funna // February 9th, 2009 pada 5:43 am

    mohon email sy business plan utk perniagaan cacing.. sy perlu menyiapkn buss plan dlm ms tdkt ni… tp tak ade rujukan yg tepat… harap dpt mmbantu.. trima kasih…

  31. 31
    funna // February 9th, 2009 pada 5:47 am

    terutamanya ntok product strategy dan sale forecast… budget ntok buss ni rm 37,500×4 org.. mtk tolong sgt2…. tq again…. asap…

  32. 32
    mai // February 16th, 2009 pada 8:39 am

    salam,kami ade projek utk rp..
    nak mintak panduan rp berkenaan dgn perkhidmatan kereta sewa.

  33. 33
    nurul ain // February 25th, 2009 pada 5:36 am

    mohon email sy business plan utk perniagaan kedai mkn.. sy perlu menyiapkn buss plan dlm ms tdkt ni… tp tak ade rujukan yg tepat… harap dpt mmbantu.. trima kasih…

  34. 34
    Nabila // February 25th, 2009 pada 6:52 am

    Saya sedang menjalankan perniagaan membuat kusyen kereta dan kedai makan. Saya memerlukan plan perniagaan untuk kedai2 saya ini.. Saya perlukan rujukan yang sesuai.. Harap dapat membantu

  35. 35
    melly // March 17th, 2009 pada 9:02 am

    saya sedang menjalankan rancangan perniagaan untuk assigment ting6.tapi saya nak tengok cth rancangan perniagaan ttg kek dan biskut.saya harap anda dapat membantu saya menyiapkan kerja ini sebelum naik cuti sek. ini.

  36. 36
    mohd amin ong // March 22nd, 2009 pada 3:36 pm

    saya sedang menjalankan rancangan perniagaan RP – Penternakan Ikan Air Tawar di kawasan perak.sy memerlukan bantuan untuk membuat kertas kerja untuk perniagaan penternakan ikan air tawar,mohon email sy business plan utk perniagaan

  37. 37
    zainuddin yunos // March 24th, 2009 pada 3:34 am

    salam,
    ada tak sesiapa yang boleh berikan saya contoh proposal rp kedai alatan kesihatan utk pinjaman mara/telun dan agensi2 yg lain sebainya.
    terima kasih kpd yg sudi membantu…
    thanks mod.

  38. 38
    zainuddin yunos // March 24th, 2009 pada 3:35 am

    salam,
    ada tak sesiapa yang boleh berikan saya contoh proposal rp kedai alatan kesihatan utk pinjaman mara/telun dan agensi2 yg lain sebagainya.
    emailkan kpd zainuddin.yunos@yahoo.com zainuddin.yunos@gmail.com
    terima kasih kpd yg sudi membantu…

    thanks mod.

  39. 39
    ERNA // April 1st, 2009 pada 8:56 am

    askum… hehe..
    kite pun kene wat RP..
    same la kite…

  40. 40
    naz // May 2nd, 2009 pada 3:42 am

    salam, saya mahu mengetahui perkara yang perlu dilakukan untuk membuka sebuah perniagaan fotostet

  41. 41
    najwa // May 7th, 2009 pada 7:12 am

    salam….TQ, susah nak cari web site cam ni, semoga sama-sama berjaya…

  42. 42
    najwa // May 7th, 2009 pada 7:15 am

    saya mjlnkan perniagaan kad kahwin, ader x sape2 yg ade RP untuk buka kedai kat kahwin atau kedai cendehati…klu ader harap boleh emailkan ke nik_najwa143@yahoo.com.my…semoga sama-sama berjaya

  43. 43
    zul // May 20th, 2009 pada 7:55 pm

    salm.ssh nk cari cnth fornat rp skang ni.tp klau ada contoh rp untuk buka kedai jual barangan pertanian sila emelkan pd saya.
    juhairen@yahoo.com.
    tq

  44. 44
    sara // June 18th, 2009 pada 2:24 am

    saya nak bukak kedai mkn…
    bagi la paper work camna nak mulakan
    email la a.s.a.p.

    i’m waiting….

  45. 45
    eiza // July 14th, 2009 pada 9:03 am

    salam….
    sy nk bukak butik…
    tp sy xbraper pndai sgt dlm bisnes nie. Blh xbg tunjuk ajar kt sy Lgpn sy btl2 minat nk menceburi dlm bidang nie..
    tlg sy yer….
    nie email sy nora_sham84@yahoo.com.my

  46. 46
    shamsul rizal // July 15th, 2009 pada 11:00 am

    laman ini sgt2 membantu terutama kepada peniaga yang baru. Sungguh2 bernilai! terima kasih.

  47. 47
    Dian // July 28th, 2009 pada 10:36 am

    the best website by the very honest owner….
    TQ buddy, at least the new comer can have some clear picture on the RP preparation.

  48. 48
    zueiela // August 6th, 2009 pada 2:45 am

    TQ…conth bsn plan ni amat berguna kpada kami sbgai stdent untk berjinak2 dlm dunia perniagaan …tq so much…

  49. 49
    rysh // August 7th, 2009 pada 11:08 am

    sbenarnya sy nak buka bsns tpi x tau nk bka bsns pa, sbb skrg nie t’lalu byk pilihn p’niagaan..sya pun jdi x tentu ara..pls tlg sy slesaikn mslh ini..smpai bla2 pn x dpt bka bsnes klu asyk b’alih ara, skt2 nk ni skt2 nk 2…tlg, sy btl2 hrpkn pertolongn anda…plssss….bsnes pa yg sesui skali untuk sy n ble jana p’dptn…

  50. 50
    nurul // August 30th, 2009 pada 2:56 am

    terima kasih banyak2 coz share ilmu yg ada.mmg sgt2 membantu..maga dilimpahkan RahmatNya..hanya Dia yg mampu balas jasa baik anda.

    kalau boleh sy nk mintak tlg this blog owner share pasal RP untuk buka kedai bakery & cake..

    dan satu lg, kalau nk apply kursus under MARA, ada x yg just apply melalui online..? or mmg kena ambil borang kat pejabat MARA..?

    diharap tuan rumah blog ni dapat membantu..=)

  51. 51
    ezadyusoff // September 25th, 2009 pada 4:34 am

    sya nk mintak tolong sape2 share pasal RP untuk buka internet cafe..

    dan satu lg, kalau nk apply pinjaman business under MARA, ada x yg just apply melalui online..? or mmg kena ambil borang kat pejabat MARA..?

    tolong ya
    ezadyusoff@gmail.com

  52. 52
    dukk // September 30th, 2009 pada 2:12 pm

    byk membantu,semoga dimurahkan rezeki.
    saya ingin mendapatkan proposal untuk membuat pinjaman perniagaan simen dan pasir. kalo ada yang sudi membantu..
    ini email saya: dukknaivescore@yahoo.com

  53. 53
    embunshafinni // October 4th, 2009 pada 2:23 pm

    salam…ini merupakan kali pertama saya membuat rp..jadi sya memerlukan contoh proposal untuk butik pakaian..dan saya harus menyiapkannya dalam masa terdekat ini..terima kasih atas bantuan anda..

  54. 54
    s // October 20th, 2009 pada 7:53 am

    membantu saya mencari 10 contoh marketing strategy

  55. 55
    eliyka // October 27th, 2009 pada 8:55 am

    ini lah kali pertama saya dapat tgk web yg bermurah hati memberi cth rp..
    saya berharap pihak tuan dpt memberi cth rp untuk kedai runcit dan kedai buku alatulis.

  56. 56
    zura // October 27th, 2009 pada 10:06 am

    Salam semua…
    Saya sedang menjalankan perniagaan pakaian dan berhasrat untuk mengembangkan perniagaan dengan membuka Butik Busana Muslimah. Jadi, ada tak sesiapa yang ada contoh RP untuk loan ataupun sesiapa yang telah lulus pinjaman perniagaannya dan ingin brkongsi contoh RP? Email:faraffin@gmail.com

  57. 57
    abd. halim aluwi // January 28th, 2010 pada 3:25 am

    ada contoh RP dalam perternakan itik telur?

  58. 58
    harrymarco // February 1st, 2010 pada 4:47 am

    terima kasih sesangat..
    susah nak dapat format nie..
    semoga ALLAH merahmati hidup anda..

  59. 59
    ann // February 28th, 2010 pada 8:22 am

    alam saya di ingin mencari contoh kertas kerja rancangan perniagaan busana muslimah….

  60. 60
    Amir77 // March 3rd, 2010 pada 1:34 am

    Terima kasih banyak lah wei… Bukan senang nak cari yang ikhlas memberinya secara free…

  61. 61
    khairul // March 10th, 2010 pada 10:40 am

    anda memang seorang yang ikhlas. saya doakan anda dimurahkan rezeki.

  62. 62
    fazlinhafiz // March 11th, 2010 pada 9:48 pm

    sy perlukan rancanagn perniagaan kedai buku & alat tulis

  63. 63
    fazlinhafiz // March 11th, 2010 pada 9:48 pm

    sy perlukan rancanagn perniagaan kedai buku & alat tulis
    email fazlinhafiz@yahoo.com

  64. 64
    lim hua yee // March 21st, 2010 pada 11:23 am

    123

  65. 65
    salina // April 13th, 2010 pada 8:47 am

    Saya ingin satu contoh proposal membuat pinjaman, untuk membuka butik pakaian muslimah.Sy sngat perlukan contoh tersebut dgn kadar segera. Tkasih krn sudi tolong, moga permohonan sy berjaya!!!

  66. 66
    natasha yusof // April 14th, 2010 pada 1:07 pm

    salam sume…
    saya memerlukan bantuan anda sume untuk mendapatkan contoh rp untuk memulakan perniagaan gelanggang futsal.saya memerlukan contoh tersebut untuk menyiapkan rp dengan kadar segera.bantuan anda sume amatlah dihargai.contoh rp bole la emailkan ke nyna78@yahoo.com
    thank you,

    rgds,
    tasha

  67. 67
    Nadia Sarah Abdul Malik // April 15th, 2010 pada 8:43 am

    Salam.

    Sesiapa yang ada buss. Proposal atau Bss Plan pls email to me plsssssss

    Esok ada presentation pls share with me dalam bentuk PDF atau pun word atau power point xkesah..

    Plsssssss nnt ley banjer minum2~ :)

    Thanks,

    Regards,
    Nadia Sarah
    03-7845 0499

  68. 68
    afaizal // April 27th, 2010 pada 8:45 am

    TQ tuan… web cukup bagus dan amat membantu..
    RP ni pun mmg sesuai sgt2 dgn saya tgh apply grant ni..
    tak dpt grant.. loan pun boleh laa..

    by the way.. just to share info utk dptkan gov grant or sumber pembiayaan utk bisnes.. http://bit.ly/govgrant

    p/s: apply grant sambil dpt extra income.

  69. 69
    insyirah // June 17th, 2010 pada 2:35 am

    sy kne wt RP utk sbjek keusahawanan ting5..
    so,plizz tlg untuk rncangan pemasaran..
    klw x,failed r spm..

  70. 70
    izz // June 18th, 2010 pada 1:18 am

    ade tak RP about bakery or kedai cake? i need that as soon as possible. email zeeqa_zack@yahoo.com. thank you for your kindness.

  71. 71
    izunarida // June 19th, 2010 pada 10:25 am

    salam…

    sesiapa yg ada sample bness plan utk buka cafe sila email pd sy d ei_zue2082@yahoo.com

  72. 72
    dalina // June 23rd, 2010 pada 4:11 pm

    salam, saya dan rakan merupakan pelajar IPTA dan di berikan kepercayaan untuk membuka kedai dobi di Universiti , RP Dobi amatlah membantu saya.. TQ

    Cuma sekarang, saya ingin membuka perniagaan futsal bersama keluarga, boleh x bagi tunjuk ajar + RP yg sesuai tuk saya?? saya amat memerlukannya..

    TQ… “gurlz_noodle@yahoo.com.my”

  73. 73
    Shira // August 25th, 2010 pada 3:01 am

    Salam, sesiapa yang mempunyai sample utk kedai pakaian atau butik, harap sudi berhubung dengan sy di aliffmohdnawi@yahoo.com.

    Saya tidak kisah jika sedikit bayaran dikenakan.Tq in advance.

  74. 74
    Azam // September 4th, 2010 pada 8:39 am

    Salam,saya perlu contoh atau info untuk buat PR kedai makan dan pertanian.harap siapa2 yang bole bantu.TQ

  75. 75
    lukmanz // September 8th, 2010 pada 4:34 am

    Salam…

    Saya amat memerlukan contoh atau info utk buat RP butik Batik.

    Harap dapat dibantu.

    TQ

  76. 76
    ida // October 21st, 2010 pada 3:15 pm

    SALAM…
    saya mahu mendapatkan tip-tip untuk RP bagi perniagaan butik

  77. 77
    wan // November 8th, 2010 pada 3:51 am

    salam…boleh tolong nak dapatkan contoh RP bagi kedai hardware. pls..tq

  78. 78
    faizal // January 10th, 2011 pada 4:03 am

    Salam,

    Saya sgt berminat nak buka perniagaan barangan perkahwinan. Boleh lah kiranya saudara dapat membantu…terima kasih byk2..

  79. 79
    basma // January 17th, 2011 pada 10:31 am

    salam..sy nk mntk cnth rancangan pniagaan pakaian muslimah..boleh saudara mbantu sy??terima kasih.

  80. 80
    nurli // February 5th, 2011 pada 2:39 pm

    salam..

    saya sgt brminat nak buka perniagaan. tapi tak tahu perniagaan apa . Boleh saudara bantu saya. setakat ini pilihan saya ialah kedai cat atau barang perkahwinan.

  81. 81
    Fiza // February 22nd, 2011 pada 8:55 am

    Terima kasih dengan perkongsian ini.

    Saya berminat untuk membuka perniagaan Kedai buku, perkongsian ini bleh dijadikan rujukan kepada sy, terima kasih sekali lagi…

  82. 82
    farid // March 26th, 2011 pada 10:44 am

    hehe bagus sagat la

  83. 83
    shalihin // April 16th, 2011 pada 1:37 pm

    thanks for sharing!!!….at least i got the idea how to do the RP….may God bless u…..wish all of us success….again.thanks a lot.

  84. 84
    sya // June 20th, 2011 pada 6:53 am

    sy nk minta contoh rancangan perniagaan kedai runcit..
    blh tlg sy x?

  85. 85
    shodiqqin adli // June 24th, 2011 pada 2:05 am

    salam…
    sy nak rancangan perniagaan tentang bundle atau kedai basikal..bleh x?

  86. 86
    Mior // July 7th, 2011 pada 12:29 pm

    Salam..
    Saya nak buka kedai aksesori motor,ade contoh RP & Paperwork x??

  87. 87
    mat // August 22nd, 2011 pada 3:10 am

    saya nak contoh kertas kerja memulakan perniagaan runcit.. modal rm20000… bleh dapat x? please

  88. 88
    Mellisa sharon // September 8th, 2011 pada 11:36 am

    Hello,

    Adakah anda mencari pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi, pinjaman rumah, auto
    pinjaman, pinjaman pelajar, hutang pinjaman penyatuan, pinjaman tidak bercagar, usaha
    modal dan lain-lain .. Atau Adakah anda menolak pinjaman oleh bank atau mana-mana
    institusi untuk satu atau lebih reasons.You di tempat yang betul untuk
    penyelesaian pinjaman anda! Saya pemberi pinjaman swasta, saya memberikan pinjaman kepada
    syarikat-syarikat dan individu-individu pada kadar faedah yang rendah dan berpatutan
    3%. Kepentingan. Hubungi kami melalui e-mel: Mellisaloanfirm@yahoo.com

    BORANG PERMOHONAN PINJAMAN.

    Nama Penuh Anda:
    Alamat:
    Negara:
    Negeri:
    Jumlah Pinjaman:
    Jantina:
    Tempoh Pinjaman:
    Nombor Telefon:
    Fax:
    Pendapatan Bulanan:
    Tarikh tertentu, anda perlu pinjaman:

    NOTA: Ini adalah diperlukan sebelum kita boleh meneruskan
    transaksi pinjaman okay.

  89. 89
    izzani // September 27th, 2011 pada 9:38 am

    Saya berminat membuka kedai buku dan stationary, boleh tak emailkan kat saya rancangan perniagaan kewangan bagi permohononan pinjaman di bank.

    Jasa baik semua amat dialu-alukan

    Izzani

  90. 90
    shanyzam // September 29th, 2011 pada 2:32 pm

    saya ingin membuka sebuah kedai runcit di hadapan rumah saya. saya hanya mempunyai modal untuk membina kedai tersebut. saya ingin kan pendapat. brapakah keluasan minima kedai tersebut? saya memerlukan RP untuk mendapatkan modal pembelian barang2. jika ada sesiapa yang mempunyai RP kedai runcit, tolong emailkan ASAP ke shanyzam@yahoo.com.my
    tq.

  91. 91
    kaykay // November 4th, 2011 pada 12:19 am

    time kasihhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
    hehehe seb bek jumpew website ni..huhu

  92. 92
    azlina // December 30th, 2011 pada 2:28 pm

    Terima kasih untuk maklumat yang membantu ini

  93. 93
    Norhafniza Binti Saminan // January 6th, 2012 pada 10:01 am

    salam…saya nak minta tolong kalau ada kertas kerja untuk butik pakaian…saya nak buat pinjaman untuk buka butik pakaian…kalau dapat emailkan pada saya contoh kertas kerja tu…terima kasih… :)

  94. 94
    scaro // January 21st, 2012 pada 1:09 pm

    salam…saya nak buat pinjaman dengan pihak bank sme untuk membiayai ladang tebu yang sedang di usahakan. tanah tanaman tebu adalah 50ekar yang hendak diusahakan menjadi produk asas tani seperti jus tebu botol dan juga gula merah asli.boleh bantu tak? saya dah cari tapi takda kertas kerja sbegini wujud….. kalau ada tlg emailkan ye..makasih.

  95. 95
    eyna // April 3rd, 2012 pada 1:16 pm

    contoh rancangan perniagaan tudung ada x???sebab saya serach xjumpe2..:( mnx tlong carikkn…

  96. 96
    eyna // April 3rd, 2012 pada 1:17 pm
  97. 97
    Kekwa // May 4th, 2012 pada 7:10 am

    Saya ingin membuka supermarket seperti KK. jadi saya dalam proses untuk mendapatkan pinjaman SME Bank. Kepada sesiapa yang boleh membantu bagi saya membuat kertas cadangan. sila email ke kekwa38@yahoo.com. TQ

  98. 98
    syuhada // June 14th, 2012 pada 12:34 am

    salam…saya nak buat pinjaman dengan pihak bank rakyat untuk membiayai belian mesin dan bahan mentah untuk kegunaan membuat pelbgai jenis kuih.. kalau ada tlg emailkan di syudex_gurlz@yahoo.com..

    Terima Kasih.

  99. 99
    maiza // January 4th, 2013 pada 5:34 am

    salam…

    saya ingin membuka sebuah premis perniagaan butik. saya minta bantuan agar dapat mengirimkan saya contoh rancangan perniagaan untuk butik pakaian.

    terima kasih

  100. 100
    cari duit tanpa modal // May 19th, 2013 pada 11:17 pm

    Fantastic beat ! I wish to apprentice at the same time as you amend your website, how can i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I were tiny bit familiar of this your broadcast provided bright clear concept

  101. 101
    Ailin // August 13th, 2013 pada 7:02 am

    Hye, Assalamuaalikum
    salam sejahtera

    Saya ingin meminta jasa baik kerana sy dalam proses untuk buat proposal bisnes butik pengantin @ spa,, tapi saya perlu menyiapkan kertas cadangan tuk loan dalam tempoh 1 bulan dari sekarang.. saya harap sangat ada yang sudi membantu. tqvm

    Ailin
    Johor

  102. 102
    Rina // December 10th, 2013 pada 6:12 am

    Saya ingin meminta jasa baik anda kerana saya dalam proses untuk buat proposal bisnes stationery,tapi saya tidak tau dan pening mahu memikirkan macam mana saya mahu memulakan proposal saya itu, tapi saya perlu menyiapkan kertas cadangan tuk loan dalam tempoh 1 bulan dari sekarang.. saya harap sangat ada yang sudi membantu. tqvm

  103. 103
    Rahimah Bee // April 22nd, 2014 pada 4:05 am

    Salam… saya nak minta tolong kalau ada kertas kerja untuk kedai pasar mini.saya nak buat pinjaman di Tekun. Tolong emailkan pada saya contoh kertas kerja . Tolong hamba ini .terima kasih. ……..

Leave a Comment